A ZTE ellen tartja bajnoki főpróbáját Szlovákia magyar csapata – ismert nevek a pályán és kispadjukon

Felnőtt csapat, Hírek
A Dunaszerdahely stadionjában felkészülésünk talán legérdekesebb mérkőzésére kerül sor ma délután, Marco Rossi együttese a szlovák élvonal tavaszi rajtjára hangol a ZTE ellen.

Az ötnapos, gyirmóti edzőtábor lezárásaként felkészülésünk legnehezebb ellenfelével mérkőzik meg ma 14 órától csapatunk. A dunaszerdahelyi MOL Aréna centerpályáján megrendezésre kerülő edzőmeccs számunkra még nem az utolsó (szerdán a Nagykanizsa lép pályára Zalaegerszegen), a DAC-nak viszont igen, azaz a szlovákiai magyar település csapata ellenünk tartja bajnoki főpróbáját.

A DAC honlapján részletesen mutatják be a ZTE múltját és jelenét, megemlítve, hogy a ZTE korábbi játékosai közül Tomás Dubek (aki ősszel alapembere volt együttesünknek) és Pavol Penksa (a szlovák kapusra talán kevesebben emlékeznek) anno a Dunaszerdahelyt erősítették.

A felvidéki klub kispadján a 2016/2017-es idényben a Budapest Honvéddal bajnoki aranyérmet szerző Marco Rossi ül, keretükben pedig három magyar játékos kap helyet: Mervó Bence, Kalmás Zsolt és Vida Kristopher. A DAC ellen egy éven belül egyébként már másodjára meccselünk, ugyanis 2017 márciusában stadionavatónkon az egyik vendég a csallóközi gárda volt.

A Transfermarkt által 2,93 millió euróra becsült keretű ZTE az 5,53 millió eurós dunaszerdahelyiek ellen természetesen nem esélyes, de bízunk abban, hogy a két csapat egy színvonalas, hasznos összecsapást játszik majd – hiszen számunkra ha nem is főpróba, de jelentős erőfelmérő következik bő egy héttel a tétmeccsek kezdete előtt.

TOVÁBB:
Még két játékos a ZTE FC szabadlistáján – így állunk szűk héttel az átigazolások vége előtt

(Fotónkon a 2017. márciusi ZTE-DAC mérkőzés pillanata köszön vissza a ZTE Aréna avatójáról.)

 

Vélemény, hozzászólás?