Végh Gábor: „Most érett meg a klub az első osztályra” – Rajtraváró 1. rész

Hírek
Sajtóbeszélgetésen vázolta az elképzeléseit tulajdonosunk és ügyvezetőnk, ahol szó esett célokról, átigazolásokról, lokálpatriotizmusról is.

Kedden sajtóbeszélgetésre hívta a média képviselőit Végh Gábor többségi tulajdonos és Ágoston Zoltán ügyvezető a klub VIP-helyiségébe, ahol családias hangulatban fogadtak minket.

A találkozón a vélemények egyeztetése, a közös munka segítése és több más téma is szóba került, Rajtraváró sorozatunk (amely naponta jelentkezik majd a Győr elleni rajtig) első részében a szurkolókat érintő elhangzottakat foglaljuk össze.

„Bátor döntés volt felvállalni egy ilyen nagy múltú klub irányítását – kezdte Végh Gábor.Ahogy szoktam fogalmazni, „szenvedélybeteg” vagyok, és a futball a kábítószer nekem. Ezt az egész munkát szenvedélyből csinálom. A szurkolók talán nem is tudják, mennyi befektetett munka van az eddig elértek mögött, még akkor is, ha egyelőre messze vagyunk a végcéltól.”

„Most érett meg a klub arra, hogy komolyabb célokért küzdjön. Bő egy éve nagy esélyünk volt a feljutásra, de akkor még nem voltunk készek az NB I-re. Most igen – folytatta, majd hozzátette: – Egy dolog hiányzik: A városi és megyei összefogás. Gyakorlatilag nincs helyi támogatónk az önkormányzaton kívül.”

Terveiről szólva még úgy fogalmazott, szeretnének lokálpatriotizmust kialakítani, de ez egy hosszú folyamat. Ehhez a városi elöljáróknak, közéleti személyiségeknek is mögéjük kell állni, és azt szeretnék elérni, hogy az emberek a klubot szeressék, ne a pillanatnyi eredményt és helyzetet.

Az átigazolásokkal kapcsolatban elmondta, fizettek százezer eurókat játékosokért, de három-négyszázezret nem tudnak kifizetni. Vannak viszont klubok, amelyek igen. Hozzátette, kétszer annyi pénzt fordítottak igazolásokra, mint ami játékoseladásból befolyt.

Habár mint a tulajdonos elmondta, az MTK és a Nyíregyháza anyagilag nagyon erős, a Gyirmótnál hasonló a helyzet, komoly célokért akarnak küzdeni (ami eddig is így volt), és úgy véli, ezzel a kerettel ez mindenképp reális lehet.

Csütörtökön szurkolói nyílt nap, amelyen az ügyvezetőtől és a vezetőedzőtől is kérdezhetnek a szurkolók – kattints!

Vélemény, hozzászólás?