Szégyen: Megint emberelőnyben kapott ki a ZTE, azonos pontszámunk a kiesőhelyen állóval

Felnőtt csapat, Hírek
Ismét Horváth Károly egyik volt csapata ellen játszott a ZTE, és szenvedett vereséget a BFC Siófok otthonában. Győzelmi kényszerben lévő csapatunknak most sem sikerült pontot szereznie.

A ZTE ma úgy utazott Siófokra, hogy csak a győzelem az elfogadható eredmény, ám a mérkőzés forgatókönyve nem ez alapján alakult. A Siófok kezdte aktívabban a mérkőzést, a ZTE-nek csak kisebb villanásai voltak, ám nagyobb lehetőséget nem tudtunk feljegyezni a zalai kék-fehér csapatnak. Az első játékrész 16. percében Elek Bence talált Kovács Zoltán kapujába, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Ilyen szellemben folytatódott tovább a mérkőzés, a hazaiak küzdöttek jobban, ők érezték inkább a mérkőzés tétjét.

Ez a buzgóság a második félidőben a mérkőzés 70. minutumában odáig jutott, hogy Lorentz Mártont második sárga lapja után az öltözőbe küldte a bíró. Innentől kezdve papíron a Zetének állt volna a zászló, hiszen hiába játszottunk idegenben, emberelőnyben illett volna lezárni a találkozót. Ám ennek ellenére mindezeknek a teljes ellentéte történt. A már egy érvénytelen góllal rendelkező Elek Bence a 85. percben szép mozdulattal lőtt a ZTE kapujába. Ugyanezt megtette a 93. minutumban is, amikor szintén egy szemfüles gólt szerzett, ezzel beállította a 2-0-ás végeredményt. A hazai siófokiak tehát nagy küzdéssel megérdemelten nyertek, és előzték meg a ZTE-t. Másfél hete, a Szolnok ellen szintén emberelőnyben kapott ki csapatunk.

A zalaegerszegi futball történelmének egyik legkeserűbb időszakát élhetjük most meg, hiszen csapatunknak ugyanannyi pontja van, mint a kieső helyen álló Budafoknak, csupán több győzelmünk miatt tartózkodunk a 16. pozícióban. Mindenesetre ez így is elég gyér, ahhoz képest főleg, hogy a szezon előtt még a feljutásról beszéltek a klub háza táján. Horváth Károly szakmai igazgató a Vác és a Siófok – volt csapatai, rádasául utóbbinál hosszú éveket töltött el – ellen sem tudott eredményes lenni a Zalaegerszeggel, sőt még gólt sem szerzett a csapat ezeken a bajnokikon. A “Van-e még lejjebb?” költői kérdésre ezek után már nehéz egyértelműen nemmel felelni.

A tabella állása:

BFC Siófok – ZTE FC 2-0 (0-0)

Siófok: Balajcza – Fehér Zs., Nagy D. (Furó 87.), Bévárdi, Elek – Szilágyi, Petneházi (Berde 91.), Nemes – Lorentz, Vólent (Balázs Zs. 75.)

ZTE FC: Kovács Z. – Polényi (Vernes 80.), Devecseri, Forgács, Króner, Fodor Á. – Nagy T. (Paudits 70.) – Babati, Hudák, Bedi – Ekker (Jelena 87.)

Gólok: Elek (85., ill. 93.)

Sárga lap: Fehér Zs. (83.), Elek (85.), ill. Forgács (82.), Babati (84.),

Piros lap: Lorentz (70.)

Vélemény, hozzászólás?