Óriási balhé ellenfelünknél, kipakolt az edző: Dögöljön meg a másik lova is! – beharangozó

Felnőtt csapat, Hírek
Nagy felfordulás közepette fogadja a Sopron a ZTE-t a mai bajnokin, az előzmények ismeretében még jó, ha kiáll ellenfelünk. Mindezek mellett együttesünknek csak a három pont az elfogadható eredmény.

Utolsó előtti bajnokiját játssza ma 17 órától Sopronban a ZTE FC, és hiába mindjárt itt a szezon vége, a mieinknek az utolsó pillanatokig izgulni kell majd a remélt bennmaradásért. Mindehhez két győzelemre lesz szükség, elsőként a hűség városában, ahol nem éppen profi sportra alkalmas körülmények uralkodnak.

Mai ellenfelünk kiesése szinte már télen borítékolható volt, mintegy hónapja azonban matematikailag is biztossá vált. Az elmúlt napokban inkább az volt a kérdés, egyáltalán kiállnak-e a játékosok, lesz-e mérkőzés. Pénteken már megírtuk, hogy Bekő Balázs elmondása szerint lesz, a helyzet azonban azóta sem csillapodott, a soproni vezetőedző a szombati Nemzeti Sportban kemény kijelentéseket fogalmazott meg.

“Néhány játékosomnak lassan nincs hol laknia, és nem túlzás, hogy már-már éheznek. A vezetők családokat tesznek tönkre, felteszem a kérdést: három gyerekem van, akikért anyagi felelősséggel is tartozom, értük ki vállalja a felelősséget, ha engem átvernek?” – fogalmazott Bekő Balázs, majd hozzátette: „Minden törvényes eszközzel élek, hogy nehéz helyzetbe hozzam azokat, akik  felelősek a kialakult helyzetért. Dögöljön meg a szomszéd lova is! És ez nem fenyegetés. Ha valaki az életemmel szórakozhat, megtehetem én is az övével”.”

Ilyen körülmények közepette kérdés, milyen meccs vár csapatunkra, hozzátéve, hogy a hírek szerint a soproni játékosok már arra kérték az ügyvezetőt, hogy felmentést adjon nekik a munkavégzés alól.

Mindezek ellenére ha lesz meccs, játszani kell, a Zetének pedig nyerni. Ez senki számára nem lehet kérdés, hiszen egyrészt az NB II-ben maradás a tét, másrészt mégis a tökutolsó, a szezonban mindössze három győzelmet arató csapat lesz az ellenfél.

Ősszel 0-0-ra végeztünk velük hazai pályán, a szezon egyik leggyengébb mérkőzésén, ezúttal azonban nehezen tudjuk elképzelni, hogy ne lőjünk gólt – még ha 2018-ban ez nem is sikerült még idegenben.

Króner Martin szegedi kiállítást követő kétmeccses eltiltását tölti, a korábbiakhoz hasonlóan néhány sérülttel nem számolhat Artner Tamás vezetőedző, de ez tényleg az a meccs, ahol csak a három pont lebeghet a szemek előtt, és akkor még marad remény a kiesés elkerülésére.

MECCSINFÓ
Sopron - ZTE FC, 2018. május 27. 17:00
Vezeti: Pillók Ádám (Máyer Gábor, Legeza László)
Várható kezdőcsapatunk: Kovács Z. – Polényi, Nagy T., Devecseri, Lencsés – Patvaros, Bedi – Babati, Hudák, Horváth K. – Vernes
Legutóbb egymás ellen: 0-0
Tabellán: 20. ill. 19.

TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB II

Vélemény, hozzászólás?