Nyerni jön Egerszegre, de megkönnyezné a ZTE kiesését Kostorják Zsolt – exkluzív interjú

Hírek
Éveken át a ZTE női csapatával dolgozott, egerszegi kötődését és szívét nem kell bizonygatni Kostorják Zsoltnak, aki jelenleg a Mosonmagyaróvár kapusedzőjeként dolgozik. A hétvégi, sorsdöntő bajnoki előtt kérdeztük.

– Csapatod már bennmaradt az NB II-ben, 12 mérkőzéses veretlenséget is produkálva. Teljes az öröm Mosonmagyaróváron?
– Igen, most már gyakorlatilag is bentmaradtunk, de azt is tudni kell mindenkinek, hogy nagyon nehéz heteken vagyunk túl. Teljes öröm csak akkor lesz, ha elérjük a 10. helyet a tabellán, ami szerintem reális lenne.
– Hogy készültük a Zalaegerszeg ellen?
– Szeretnénk sikeresen zárni ezt az évet, aztán majd a pályán, kiderül hogy mi lesz, semmi extrával nem készülünk, a saját stílusunkat játsszuk minden csapat ellen.
– A ZTE számára óriási a tét, számotokra viszont akár örömjáték is lehet a vasárnapi bajnoki. Az elmúlt időben az MTE-nek nagyon jól ment a ZTE ellen, most ez minden bizonnyal a Zete kiesését jelentené…
– Ebben a szezonban is mint mindegyikben kell egy utolsó meccset játszani, az csak az én pechem hogy pont most látogatunk Zalaegerszegre. Tény, hogy eddig mindig az MTE nyerte az egymás közti meccseket és én azt vallom hogy ne engem vagy a jelenlegi klubomat okolja senki, ha esetleg ez a ZTE kiesését jelentené. Ha mégis így történne, akkor viszont én leszek az első ember a stadionban, aki a könnyeivel fog küszködni.
– Mennyire követted a Zetét az elmúlt időben, mennyire viselt meg a csapat szenvedése?
-Minden meccs után az első dolgom az volt, hogy megnézzem, mit játszott a ZTE és sajnos elég sokszor rácsodálkoztam a végeredményre. Bánt, bántott mindig hogy ha esetleg nem győztek de most még az MTE alkalmazottja vagyok, így nem fért bele az, hogy más csapatokat sajnálgassak, csak a saját feladataimra kellett koncentrálnom.
– Az anno általad elindított női csapat idén remekül szerepelt és bronzérmet ért el. Milyen érzéseid vannak velük kapcsolatban?
– Itt is tiszta szívemből gratulálok az egész női szakágnak. Mindig jó érzés visszagondolni a velük töltött időszakra!
-Már 2 éve a felnőtt, profi fociban dolgozol, idén Várhidi Péter eltiltása idején már te nyilatkoztál megbízott edzőként. Úgy halad a karriered, ahogy elképzelted?
-Nagyon sokat köszönhetek az Óvárnak, de ha boncolgatni akarom akkor a jelenlegi vagy volt kapusaimnak, az edzőkollégáimnak, az elnök úrnak köszönhetek mindent. Bíznak bennem és a munkámban, ami a legfontosabb! Az, hogy hogy halad a karrierem arra azt mondanám hogy nagyon az út elején járok. Egy biztos, hogy rengeteg jó játékossal ismerkedtem meg az öltözőben és mindenkitől lehet valamit tanulni. A legnagyobb szerencsém pedig a,z hogy Várhidi Péterrrel együtt dolgozhatok, akitől szintén rengeteg új dolgot sajátíthattam el ami által fejlődni tudok én is.

Vélemény, hozzászólás?