Nagyon gyenge játék, megérdemelt vereség – volt játékosa is betalált a ZTE-nek

Felnőtt csapat, Hírek
A Csákvár ellen pályára lépő ZTE nem emlékezetett a tavaszi idény első hetében látott csapatra, ennek megfelelően a forduló előtt kiesőhelyen álló ellenfél elvitte a három pontot a ZTE Arénából.

A sérült Paudits Patrik nem állt Artner Tamás vezetőedző rendelkezésére, így Vernes került a csatár pozíciójába, később pedig váltogatták egymást játékosaink elöl – sikertelenül. S ami már a kezdettől látszott, nem változott: Nem volt játéka, nem voltak felépített támadásai a ZTE-nek a Csákvár ellen. Pedig az előjelek nem voltak rosszak…

A 2. percben veszélyeztettek először a vendégek, akkor Sejben húszméteres lövése suhant el kicsivel a bal alsó mellett. Sokáig semmi lehetőség, majd Király fejesét kellett Kovács Zoltánnak védenie. A játékrész vége előtt jegyezhettük fel a legnagyobb helyzete: Máté fejelt 5 méterről kapura egy beadást, hálóőrünk nagy bravúrral mentett szögletre. 0-0-val mentek pihenőre a csapatok, de az látszott, hogy ennél jóval több kell a Zetétől, ha nyerni akar.

A második félidő igaz egy ZTE-lehetőséggel kezdődött, sok minden nem változott. Bedi fejese tévesztett célt, majd az 55. minutumban Tamás Nándor lőtt, Kovács védett. Az 56. percben egy szöglet után kontrázhatott a ZTE, de Hudák fölé lőtt, majd egy percre rá jött a büntetés: Galambos egy kipattanót lőtt a kapuba 16 méterről (0-1).

Magasabb sebességi fokozatba kellett volna kapcsolni együttesünknek, de nem sikerült: a vendégek veszélyes lövése szállt mellé, majd jött az egyetlen igazi helyzetünk: Bedi a tizenhatoson belülről lőtt, de Hermány kiütötte a labdát. A 73. percben pedig eldőlt a meccs, amit két csákvári csereember hozott össze: egy bedobás után Nagy Zsolt ment el a bal oldalon, visszajátszott az érkező Bobálnak, aki a léc alá bombázott (0-2). A hátralevő időben nem jegyezhettünk fel eseményeket, a csákváriak taktikusan játszottak, a ZTE pedig nem tudott mit kezdeni a labdával, amikor nála volt.

A vereséggel a 15. helyre csúsztunk vissza az NB II tabelláján.

ZTE FC – Csákvár 0-2 (0-0)

ZTE FC: Kovács Z. – Polényi, Króner, Devecseri, Fodor – Patvaros, Bedi – Szökrönyös (Jelena, 60.), Hudák, Babati (Kovács Á., 72.) – Vernes

Csákvár: Hermány – Horvat, Csonka, Kiprich, Sejben (Nagy Zs., 67.) – Bokros, Sándor – Tamás, Király (Polonkai, 76.), Galambos – Máté (Bobál, 61.)

Gólszerzők: Galambos (57.), Bobál (73.)

Sárga lap:

Piros lap:

Játékos osztályozás: Értékeld a Csákvár elleni csapatot!

Vélemény, hozzászólás?