Az utolsó esély megragadásáért le kell győzni az MTK-t – beharangozó

Felnőtt csapat, Hírek
Már bajnoki aranyérmesként érkezik az MTK három meccsel a bajnokság vége előtt a ZTE Arénába, ahol az utolsó szalmaszál megragadásáért küzdő ZTE-nek csak a három pont segíthet.

Az előző fordulóban Gyulán, a Szegedtől elszenvedett vereséget követően igazán nagy bajba került a ZTE FC, az akkori, sorsdöntőnek titulált bajnoki elvesztése után közel került az NB III. A helyzet azonban szerencsére még nem teljesen reménytelen, hiszen a hátralevő három bajnokin kilenc pont szerzésével (MTK, Sopron, Mosonmagyaróvár) még ledolgozható a jelenleg négy pontosra duzzadt hátrány a bennmaradást jelentő 17. pozíciótól. A feladat tehát adott, ám a csapat sorsa már nem csak a saját kezében van, oda kell figyelni a többi eredményre is, hiszen a riválisok hasonlóan élet-halál harcot vívnak a pontokért.

Az utolsó szalmaszálba győzelemmel kapaszkodni próbáló Zetéhez az az MTK érkezik. A fővárosi csapat a 36. fordulóban már biztosan bajnoknak és jövő évi NB I-es tagnak mondhatja magát. Ebből a helyzetből akár profitálhatnak is a Zala megyei kék-fehérek, minden bizonnyal nem hátrány, hogy nem a feljutásért ádáz harcot vívó ellenfél érkezik városunkba. A két együttes legutóbbi találkozásakor az MTK 2-0-ra győzött a Zalaegerszeg ellen a fővárosban megrendezett találkozón, ám akkor a mienk egészen a hajráig tartották a 0-0-s állást.

Azt azonban száz százalékos biztonsággal kijelenthetjük, hogy a vasárnap esti mérkőzésen a ZTE-nek kizárólagosan csak a 3 pont és a győzelem a megfelelő végkimenetel, hiszen amennyiben ez nem sikerül, azzal minden bizonnyal az NB II-es szereplésnek is búcsút inthet csapatunk az elkövetkező szezontól. Sok helyen kerestük a választ a Zalaegerszeg gyenge teljesítményére, és erre számos választ találtunk is, például a sok kapott gólt, valamint az idegenbeli gólképtelenséget. A minap a ZTE korábbi kapusedzője, Horváth Győző is megszólalt a klub siralmas helyzetével kapcsolatban a csakfoci.hu-n, aki számos témát érintett nyilatkozatában.

A ZTE-nek tehát nyerni kell, ahogy az összes hátralevő meccsen, és ha ez sikerül, akkor még bizakodhatunk, hogy jövőre is másodosztályú lesz a csapat. Az MTK ellen Króner Martin eltiltás, Patvaros Zsolt pedig sérülés miatt nem bevethető.

Más: A találkozó szünetében kapják meg érmeiket a ZTE FC NB II-es bronzérmes női csapatának játékosai és edzői. A lányok bravúros teljesítményéről a hét elején beszámoltunk, ezúton is gratulálunk nekik!

ZTE FC – MTK Budapest
MECCSINFÓ
2018. május 19. 19.00, ZTE Aréna
Vezeti: Pintér Csaba (Szabó Péter, Hofbauer Roland)
Élő közvetítés: M4 Sport
Várható kezdőcsapatunk: Kovács Z. – Polényi, Nagy T., Devecseri, Lencsés – Bedi – Babati, Hudák, Vernes, Kovács Á. – Jelena
Legutóbb egymás ellen: 0-2
Helyezések: 19. ill. 1.

Fotó: mtkbudapest.hu

Vélemény, hozzászólás?