Mérkőzésváró: ZTE – SVSE – elemzés

Elemzés, Hírek

Ironikus a pillanat, amikor a bajnokaspiráns utáni vereséget követően a ZTE a tabella utolsó helyezettje ellen lép pályára. Mintha csak a sors keze volna, hogy a “legjobb” után a ZTE számára a “legrosszabb” (ami a megszerzett pontokat és a tabellán elfoglalt helyét illeti) ellenfél elleni erőpróba következik.
Az előző héten a bajnoki cím legnagyobb esélyese ellen játszott a csapat, ráadásul, tegyük hozzá, a vereség ellenére nem is rosszul. Most viszont, itt van az ideje, hogy kijelentsük: kötelező a győzelem! Nem csupán a rendkívül rossz forma miatt, hanem azért is, hogy a ZTE lejtmenete megváltozzon és mert a jelenlegi bajnokságban ( a tabellán jelenleg elért helyezés alapján) messze a leggyengébb ellenfelet fogadja a ZTE hazai pályán. Minden kilátogató szurkoló győzelmi várakozásokkal látogat majd ki az ősz végi, remélhetőleg kellemes időjárású, vasárnap délutáni összecsapásra. Ez szinte már alapvető tényként van kezelve, viszont nézzük meg, hogy miért jutottam a fenti indokokon túl, erre a következtetésre.
Nos, annak reményében, hogy a tényekhez ragaszkodva a valósághoz ragaszkodunk, maradjunk a számok megingathatatlan kinyilatkoztatásainál. A Sproni VSE 17 fordulót követően az utolsó helyet foglalja el a tabellán, mindeközben a ZTE a 11. pozícióban várja az összecsapást. Az SVSE összesen 9 (!) pontot gyűjtött 17 forduló alatt a ZTE viszont már 22-nél jár. Úgy, hogy már majdnem félúton járunk a bajnokságban, a lilák mindösszesen egyetlen győzelmet tudnak felmutatni (ZTE 6 győzelem), amire jut összesen 10 vereség (ZTE 7 vereség), könnyen kiszámolható, hogy az SVSE 6 döntetlent hozott össze, ( ZTE 4 döntetlen). Az igazság annyi, hogy az SVSE a lejátszott mérkőzései több, mint 58 százalékában kikapott. Ez egy hihetetlenül magas érték. Hozzá kell tenni, hogy a ZTE a maga 41 százalékos arányával szintén nem büszkélkedhet, de ez akkor is fényévekkel pozitívabb eredmény, mint amit a soron következő ellenfél a magáénak tudhat.
Ezen felül, ha az elmlt öt mérkőzést tekintjük az aktuális forma megfelelő lenyomatának, akkor kijelenthető, hogy:
– az SVSE 3 vereséggel és két döntetlennel borzalmas formában érkezik a zalaiakhoz
– a ZTE 3 vereséggel, 1 döntetlennel, 1 győzelemmel majdnem ugyanolyan pocsék formában van, mint ellenfele
Az előző szezon őszén a ZTE idegenben 4-1-re diadalt aratott az SVSE fölött, tavasszal viszont otthon 1-0-ra kikapott. Mindez azért érdekes, mert annak ellenére, hogy a ZTE a 7. helyen végzett, mindössze 6 ponttal előzte meg a 13. SVSE csapatát.
Bánfalvi Zsolt nem kifejezetten ismert vezetőedző, illetve jelenleg csak ideiglenes vezetőedző Németh Szabolcs menesztése miatt. Éppen ezért az általa preferált és favorizált játékstílusról kevés információ áll rendelkezésre a pontos felmérés végrehajtásához, így ezt most mellőzném.
Ami a játékos állományt illeti, Angyal Zsolt neve sok ZTE szurkoló előtt ismert, mindenesetre nem Ő lesz az a játékos, akitől rettegni fogunk. Sokkal veszélyesebbnek tartom a szintén nem ismeretlen Kulcsár Kornélt, vagy Batizi-Pócsi Balázst, illetve Sifter Tamást. Varga Szabolcsot merem még kiemelni. Illetve az SVSE házi góllövő király-jelöltje, Horváth Péter, akit még fontos megemlíteni.
Jól látható, hogy ez az SVSE sem eredményekben, sem pedig játékerőben nem egetrengető jelenleg, viszont azt is fontos kiemelni, hogy az utóbbi időben a ZTE sem szárnyal. Alapvetően elvárom a győzelmet, hiszen a gyenge forma ellenére is jobb a kék-fehér gárda, mindazonáltal nem vagyok meggyőződve róla, hogy a ZTE szerzi meg a három pontot, vagy legalábbis mind a három pontot.
Hajrá ZTE!
H.E.

Vélemény, hozzászólás?