Mérkőzésváró: ZTE-MTE – elemzés

Elemzés, Hírek
A ZTE az MTE csapatát fogadja az idei szezon utolsó, kulcsfontosságú mérkőzésén. Statisztikák következnek.

A Zalaegerszegi Torna Egylet következő mérkőzésén, a tabellán jobb helyezést elfoglaló Mosonmagyaróvári Torna Egyesülettel méri össze az erejét. A statisztikai adatokból egyértelműen kiviláglik, hogy melyik csapat futott jobb idei szezont, azonban a magyar futballban ez önmagában nem perdöntő, ugyanis mint tudjuk: a labda gömbölyű, így bármi megtörténhet.

A ZTE csapata eddig 37 mérkőzésből 11 alkalommal nyert, 18 vereséget könyvelt el, és 8 meccs során vívott küzdelmet döntetlen végeredménnyel. A 41 lőtt gól mellett 58 alkalommal zörgött a zalai háló. Most 41 ponttal a tabella 17. helyén állnak. Kellemetlen helyzetben vannak, de az utóbbi, zsinórban szerzett két győzelem remélhetőleg elég önbizalmat ad a játékosoknak, hogy mindent latba vetve mérkőzzenek meg az MTE csapatával.

Ellenfelük adatai alapján – melyek szerint a 37 meccsből tízszer nyertek, 15 döntetlen áll mögöttük, s 38 lőtt, 41 kapott góllal tucatnyi vereséget szenvedtek – , ha összevetjük azokat a kék-fehérekével, igencsak nehéz megpróbáltatás vár a ZTE csapatára. Mindenesetre azt aligha volna helyénvaló kijelenteni, hogy a ZTE lehetetlen küldetés előtt áll, ugyanis az MTE által elért eddigi 13. helyezés önmagában nem egy utánozhatatlan fegyvertény, bár így is magasabb szintű, mint amit a ZTE képes volt elérni.

Az vitathatatlan, hogy nem csak nehéz, de kulcsfontosságú, mondhatni sorsdöntő mérkőzés vár most a hazaiakra, hiszen mint azt tudjuk, a kiesés elkerülésének érdekében kemény küzdelem zajlik, embert próbáló kihívás ez. Nincsen azonban semmi, ami ne valósulhatna meg, a ZTE képes lehet diadalt aratni. Aligha lehet tovább fűzni a szót, így:
Hajrá, ZTE!

H.E.

Vélemény, hozzászólás?