Mérkőzésváró: ZTE FC – Dorogi FC

Elemzés, Hírek
A ZTE FC a Dorogi FC-t fogadja az NBII 32. fordulójában, vasárnap délután. Statisztikák következnek.

A ZTE, Zalaegerszeg egykor dicsőbb napokat is látott csapata ma a 18. helyen áll a tabellán, és valósággal a “túlélésért” küzd. Ellenfele a Dorogi FC lesz, amely három hellyel előtte tanyázik a bajnoki táblázaton. Bár nem egetrengető a két csapat közti különbség, a kék-fehér lobogós focisták előtt mégis egy nehéz mérkőzés áll. Sajnos az utóbbi időben a ZTE játékosai nem bővelkedtek a sikerekben, még a csökkentett nehézségű elvárásokat is alulmúlja a csapat teljesítménye, hiszen immáron kieső-jelöltté avanzsálódott a zalai klub. Mint az mérkőzésváró rovatunkban immáron megszokott, a fenti kijelentéseket erősítsék meg a statisztikák:

– a 31 lejátszott mérkőzés alatt a ZTE játékosainak 8 győzelemben volt részük, 7 döntetlent vívtak ki maguknak, és 16 vereséggel kellett elszámolniuk a vezetőség felé. 29 gólt rúgtak, ami siralmas teljesítmény az elszenvedett 46 találathoz képest. A bajnokságban átlagosan 0.93 gólt lőttek meccsenként, és 1.48 gólt kaptak minden mérkőzésen…

A Dorogi FC velük szemben jobban áll, noha azért nem kifejezetten egy magasan predesztinált csapatról van szó:

– A 31 végigharcolt meccsén a Dorogi FC 8 alkalommal győzött, 12-szer döntetlenezett, valamint 11 alkalommal szenvedett vereséget. A ZTE-nél valamivel kevesebb, csupán 27 gólt lőttek (0.87-es meccsenkénti átlag), azonban 31 forduló alatt mindössze 39 gólt kaptak – mely 1.25-ös mérkőzésenkénti átlagnak felel meg. Utolsó mérkőzésükön a döntő (s az egyetlen) gólt még az első félidőben rúgták, a csapatmunka gyümölcsét a futball klub nevében is Faragó Tamás aratta le.

Azért, hogy a két csapat fprmáját összehasonlítsuk, fontos megemlíteni, hogy:
– A Dorogi FC utolsó öt mérkőzésének az eredménye: Gy-V-D-D-D
– A ZTE csapatának utolsó öt meccse pedig: D-V-D-V-V

Ezen adatok alapján a Dorogi FC csapata (a tabellán betöltött pozíciójától függetlenül) jobb formában van, és bár a közelmúltban játszott három s döntetlent nem lehet hihetetlen eredménynek nevezni, biztos jobb hangulatban futnak majd ki a gyepre, mint a letargikus helyzetben lévő kék-fehérek. A ZTE 31 ponttal rendelkezik, ellenfele pedig 36-tal várja hogy a két csapat összecsapjon. Mindez alapvetően nem nagy különbség, így a ZTE számára van esély a győzelemre, de természetesen semmi sincs kőbe vésve, ugyanúgy belefuthat a kék-fehér gárda egy megalázó vereségbe, mint egy gólzáporos győzelembe.
Mindezek ellenére az esélyek, legalábbis ha a formát és a tabellán elfoglalt poziciót vesszük figyelembe, a Dorogi FC mellett szólnak. Kiélezett, szenvedős, unalmas mérkőzés várható, ami nem a futballról, hanem az élet-halál harcról fog szólni, ugyanis mindkét csapat közelében ott ólálkodik a kiesés réme.

Hajrá ZTE!
H.E.

Vélemény, hozzászólás?