Mérkőzésváró: Szpari – ZTE

Elemzés, Hírek
Vasárnap délután a ZTE Nyíregyházára látogat. Statisztikák következnek.

Rájár a rúd mostanában a ZTE együttesére és ez meglátszódik mind a tabellán elfoglalt pozíciójában, mind pedig a csapat általános statisztikáiban. Rohamos tempóban közeledik a bajnoki szezon vége, ami aggodalomra ad okot, ugyanis egyre kevesebb lehetőség van a pontok gyűjtögetésére. A Nyíregyháza Spartacus FC nem ígérkezik könnyű ellenfélnek, de a számok beszédesebbek, így következzenek a statisztikák.

A Szpari 29 mérkőzést követően 48 megszerzett ponttal az 5. helyen áll. Mindeközben a ZTE 29 lejátszott mérkőzés után a 18. pozícióban várja az összecsapást, mindössze 30 ponttal. Ez elég jelentős különbség. A Szpari 13 győzelmet, 9 döntetlent és 7 vereséget tudhat magáénak, a ZTE viszont 8 győzelem, 6 döntetlen és 15 vereség nem éppen büszke gazdája.
A kék-fehérek 29 lőtt gólnál járnak, ami hajszál pontosan 1 gól/meccs arány, ami a kapott gólokat illeti sajnos itt sokkal rosszabb a helyzet, ugyanis 44 alkalommal zörgött a zalaiak hálója, ez 1.51-es mérkőzésenkénti arány. A Szpari esetében pozitívabb az összkép, ugyanis a nyírségiek 45 alkalommal találtak be, ez azt jelenti, hogy mérkőzésenként átlagosan 1.55 gólt lőnek. Mivel mindössze 31 gólt kaptak, ezért a kapott gólok tekintetében rendkívül pozitív átlaggal rendelkeznek, 1.06 gólt kapnak meccsenként.

Ha a két csapat aktuális formáját összehasonlítjuk, akkor nagyon erősen érződik a kontraszt. A Szpari a legutóbbi öt mérkőzésből hármat megnyert, kettőt pedig elbukott. A zalaiaknál ugyanez a periódus négy vereséget és egy döntetlent mutat. Az ősz folyamán a Szpari 2-0-ás arányban aratott diadalt a ZTE ellenében.

Az egykori ZTE játékos Holdampf Gergő mellett ki lehet még emelni a Szpariból Pekár Lászlót, Forró Gyulát, Fodor Ferencet, Jova Leventét. Ők többek között olyan nevek, akik a ZTE-nél is elférnének.
Kiélezett mérkőzés várható, de meglepetést jelentene a zalai győzelem, ugyanis a góllövéssel komoly problémák vannak a kék-fehéreknél.

Hajrá ZTE!
H.E.

Ötven éves mélyponton a ZTE: Azóta fel sem vetődött az NB II-es kiesés

Vélemény, hozzászólás?