Mérkőzésváró: Szeged 2011 – ZTE – elemzés

Elemzés, Hírek
Vasárnap délután a ZTE a Szeged 2011 csapata ellen lép pályára. Statisztikák következnek.

Mivel a ZTE még mindig kiesést érő helyen tanyázik, ezért aligha szükséges bármit is mondani, beszéljenek a számok arról, hogy mit várhatunk vasárnap!
34 mérkőzést követően a ZTE a 19. helyen, a Szeged 2011 pedig a 18. helyen állnak a tabellán, vagyis nincsen jelentős különbség a két csapat poziciói között. Mind a két csapat kiesést érő helyen állomásozik. A ZTE 35, a szegediek pedig 36 pontot gyűjtöttek össze.

A zalaiak mérlege 9 győzelem, 8 döntetlen és 17 vereség. A szegedieké pedig 7 győzelem, 15 döntetlen és 12 vereség. A ZTE mindössze 33 lőtt gólt tudhat magáénak, ami azt jelenti, hogy mérkőzésenként kevesebb, mint egy gólt lőnek átlagosan ( 0.97 gól/meccs) és ez borzalmasan kevés, ezzel szemben a kapott gólok száma kifejezetten magas, méghozzá 51. Mindez azt jelenti, hogy mérkőzésenként átlagosan 1.5 alkalommal zörög a zalai háló. A szegediek még borzalmasabb mutatót produkáltak, ami a lőtt gólok számát illeti, hogyis 34 mérkőzésen mindössze 26 alkalommal találtak kapuba (0.76 gól/meccs), viszont a kapott gólokat tekintve jelentősen jobbak, mint a ZTE, ugyanis 35 alkalommal zörgött a hálójuk. Ez 1.02 mérkőzésenkénti kapott gól.

Ami a két csapat formáját illeti, egyik csapat sem lehet túlságosan büszke magára, ugyanis a ZTE az elmúlt öt mérkőzésből mindössze egyet tudott megnyerni, amire két vereség és két döntetlen jut. A Szeged 2011 pedig az elmúlt öt mérkőzésen öt alkalommal játszott döntetlent. Ez nem sok jót sejtet azoknak, akik látványos futballt várnak majd. Az ősz folyamán a két csapat 1-1-es döntetlen játszott.

A Szeged 2011 csapatából ismerős lehet Kertész Tamás, akit aligha kell bemutatni a zalai közönségnek. Akik viszont veszélyesek lehetnek, vagy kiemelkedhetnek a szegedi csapatból, az Katona Máté, Boris Zivanovic, Marko Dinjar, esetleg a házi góllövő lista vezetője, Zádori Krisztián. Mindenesetre nem olyan személyekről van szó, akik önmagukban képesek volnának győzelmet aratni a ZTE ellen. A mérkőzés azon fog múlni, hogy melyik csapat játszik összehangoltabban.

Hajrá ZTE!
H.E.

Vélemény, hozzászólás?