Mérkőzésváró: Soproni VSE – ZTE FC – elemzés

Elemzés, Hírek
Sorsdöntő mérkőzés következik, amely eldöntheti, hogy a ZTE küzdhet-e tovább a másodosztályú tagságért, vagy erre az esélyt is elveszíti. Statisztikák következnek.

Bár az MTK ellen aratott győzelem, amely joggal nevezhető diadalnak is, jócskán felrázhatta a letargiába zuhant ZTE-szimpatizánsokat, azért nem szabad elfeledni, most még talán az előzőnél is nehezebb mérkőzés következik. Méghozzá azért, mert az MTK elleni párharcot, legyen az bármekkora fegyvertény is, már lejátszották, az SVSE pedig még a jövő kihívásai közé tartozik. Ráadásul nehéz megítélni az ellenfelet, ugyanis egy már kiesett csapatról van szó, ami alapvetően két lehetőséget vet fel: az első, hogy a ZTE egy széthullott, morálisan megtört csapat ellen lép pályára, a második, hogy egy a becsületéért akár még vérszemet is kapó, foggal-körömmel küzdő ellenféllel szemben kell helyt állnia a kék-fehér mezeseknek.

Felvetődött: Nem áll ki a Sopron a ZTE ellen – reagált a vezetőedző

Mindez természetesen vasárnap, délután öt órakor a hűség városában kiderül. Könnyű mérkőzésre mindenesetre eleve naivitás volna számítani, hiszen éppen ez a szezon az ékes bizonyíték arra, hogy ilyen nincsen. Ideje megvizsgálni, hogy mit mutatnak a két csapat statisztikái.

36 mérkőzést követően a ZTE 38 megszerzett ponttal a 19., vagyis utolsó előtti helyen áll, az SVSE pedig szintén 36 lejátszott mérkőzést követően, 20 ponttal az utolsónak számító, 20. helyen tanyázik. A ZTE 10 győzelmet, 8 döntetlent és 18 vereséget tudhat magáénak, mindeközben a lilák 3 győzelemmel, 11 döntetlennel és 22 vereséggel a nevük mellett szerepelnek. Lőtt gólok tekintetében a ZTE vezet, ugyanis 38 alkalommal zörgették meg az ellenfelek hálóját, a soproniak erre mindössze 30 alkalommal voltak képesek. A kapott gólok mérlege nem annyira dicsőséges, de még itt is jobb helyzetben vannak a kék-fehérek, ugyanis “mindössze” 57 alkalommal kapituláltak a Sopron 65 hibájával szemben.

A két együttes az ősz folyamán 0-0-ás döntetlent játszott egymással. A ZTE az elmúlt 5 mérkőzésen két győzelem, két vereség és egy döntetlenes mérleget állított fel, a lilák pedig négy vereség mellett mindössze egyetlen döntetlent tudnak felmutatni, mint pozitívum.
A ZTE az esélyes csapat, de azt azért hozzá kell tenni, hogy sajnos jelen helyzetben nem lehetne kijelenteni, hogy egy stabilan védekező, hazai pályán játszó SVSE ne tudná megfogni a kék-fehéreket.

Hajrá ZTE!
H. E.

Vélemény, hozzászólás?