Mérkőzésváró: Budafoki MTE – ZTE

Elemzés, Hírek
A ZTE vasárnap, délután öt órakor vendégként lép pályára a Budafoki MTE otthonában. Statisztikák következnek.

Nem nehéz megállapítani, hogy a kék-fehérekre ráfér a győzelem. Minden mérkőzés nehéznek igérkezik, hiszen nem csak a ZTE akar feljebb kúszni a tabellán, így pedig, a bajnokság hajrája előtt, kifejezetten fontos az összes gárda számára, hogy gyűjtögesse a pontokat. Mérkőzésváró rovatunk újbóli színre lépésének értelmében, hasonlítsuk is össze a két csapat statisztikáit.

A Budafoki MTE 27 (!) mérkőzésen szerzett 26 pontot, a ZTE viszont 26 mérkőzésen 29 pontot. Ez azt jelenti, hogy a BMTE jelenleg a kiesőzónát jelentő 18. pozicióban várja az összecsapást, a ZTE a 15. helyen tanyázik. Mivel a kék-fehér gárda kevesebb mérkőzésen több pontot szerzett, így alapvetően ez pozitív felhanggal jelezhetné a mérkőzést, sajnos azonban ez olyan kis különbség, hogy aligha lehet mindössze ezen információ alapján favoritot kiálltani.
A BMTE neve mellett a tabellán 6 győzelem, 8 döntetlen és 13 vereség áll, a ZTE mellett pedig 8 győzelem, 5 döntetlen és szintén 13 vereség virít. Ami a zalaiakat illeti, 28 lőtt és 40 kapott góllal erősen negatív a gólaránya a csapatnak, ellenben a BMTE sem büszkélkedhet a 27 lőtt és 40 kapott góljával. Ezek a számok nagyjából annyit jelentenek, hogy a ZTE mérkőzésenként átlagosan 1.07 gólt szerez, illetve 1.53 gólt kap. Mindeközben a BMTE mérkőzésenkénti rúgott góljainak aránya kereken 1, a kapott gólok tekintetében pedig 1.48 a meccsenkénti arány.

Az elmúlt öt mérkőzésen mutatott formájával nem büszkélkedhet a BMTE, hiszen 2 vereség, 2 győzelem és 1 döntetlent sikerült összehozniuk, sajnos azonban ez is jobb, még ha minimálisan is, mint a zalaiak két győzelme és három veresége. Az ősz folyamán 2-2 arányú döntetlent játszott egymással a két gárda, most azonban ez egyértelműen egyik félnek sem felelne meg.

Akiket a BMTE keretéből ki lehet emelni, az Vass Máté, Csizmadia Csaba és Filkor Attila, de gyakorlatilag ők sem olyan nevek már, akik egyértelműen beférnének a ZTE-be. Kiélezett mérkőzés várható, ahol ha sikerül dominálnia az Artner-mester által megalkotott stabil hátsó alakzatnak, akkor minden azon múlik, hogy a ZTE képes-e találni egy gólt, vagy sem. Azonban ez bár jól hangzik, alig reális jóslat, hiszen mind a két csapat olyan helyzetben van, ami alapján nehéz komolyabb erőkülönbséget kiáltani.

Hajrá ZTE!
H.E.

Vélemény, hozzászólás?