Megosztott első hely éves osztályozásunkon: Kapus és védő az élen – eredmények

Hírek, Osztályozás
Szokásunkhoz híven lezárjuk az évet osztályozás tekintetében, az eredmény kissé speciális: Mivel a legmagasabb átlagot egy csak ősszel szereplő játékos kapta, megosztott első helyet adunk ki.

Ahogy az előző szezonokban, a mögöttünk hagyott 2017/2018-as idényben is minden hazai bajnoki mérkőzés után osztályozhatták a ZTE-szurkolók a legalább 30 percet pályán töltő futballistáink teljesítményét. A szezon végeztével összesítettük a 19 hazai meccs után leadott voksokat, és elkészítettük az összesített listát játékosaink hazai produkciójáról – a hajrazte.hu olvasóinak értékelései alapján.

A sorrendet elkészítve érdekes eredmény született: A legmagasabb, 3,5-ös átlagot az a Szappanos Péter kapta, aki az összes bajnokin védett a 2017-es ősz folyamán, ám mivel nem hosszabbított szerződést, a tavasszal nem kapott lehetőséget és nem is edzhetett a csapattal – ennek ellenére télen nem távozott, a napokban írt alá Mezőkövesdre. A második legjobb értékeléseket kapó csapatkapitány, Forgács András kevéssel maradt el Szappanostól, s mivel ő az egész szezonban (amikor lehetőséget kapott) segítette a csapatot, megosztott első helyet adtunk ki. A harmadik legjobb átlagot Babati Benjámin kapta.

Érdekesség, hogy télen, csak az őszi meccseket figyelembe véve is Szappanos és Forgács volt a “nyerő”, azaz az eredmény reálisnak tekinthető.

Az eredmények hitelessége és tényszerűsége érdekében azokat a futballistákat vettük figyelembe az összegzésnél, akik a 19-ből legalább 10 bajnokin osztályozhatóak voltak. Akiknek ez nem sikerült (itt elsősorban a csak ősszel vagy csak tavasszal kék-fehérben játszókról vagy fiatalokról van szó), közülük a legjobb hármat emeltük ki.

Íme, a legalább 10 hazai bajnokit játszók értékelése a szurkolók szavazatai alapján.
 1. Szappanos Péter 3,5 (megosztott első hely)
 2. Forgács András 3,29 (megosztott első hely)
 3. Babati Benjámin 3,21
 4. Polényi Gábor 3,18
 5. Bedi Bence 2,98
 6. Tomás Dubek 2,95
 7. Patvaros Zsolt 2,94
 8. Vernes Richárd 2,92
A tíz meccsnél kevesebbet játszók legjobbjai.
 1. Kovács Zoltán 3,23
 2. Hudák Martin 3,22
 3. Horváth Krisztofer, 3,2

Fotók: Zalai Hírlap

Vélemény, hozzászólás?