Még két játékos a ZTE FC szabadlistáján – így állunk szűk héttel az átigazolások vége előtt

Felnőtt csapat, Hírek
Összegeztük csapatunk eddigi téli játékosmozgását, különös tekintettel az érkezőkre, és utánajártunk, mi a helyzet a szabadlistára tett labdarúgók esetében.

Már egy hét sincs vissza a Magyarországon február 14-én, azaz jövő szerdán záruló átigazolási szezonból, így aktuálissá vált áttekinteni csapatunk eddigi tevékenykedését a transzferpiacon, valamint a hét közben Ágoston Zoltán ügyvezetőt is megkérdeztük néhány játékossal kapcsolatban.

A ZTE-be kölcsönből visszatért Króner Martin, aki ősszel a Vác együttesében szerepelt kölcsönben Horváth Károly keze alatt. Króner azóta az edzőmérkőzéseken stabil tagja a kezdőnek, jó eséllyel nem tartalékszerep vár rá a tavaszi idényben.

Minden bizonnyal alapemberek szerződtette a klub Devecseri Szilárdot is: a kétszeres válogatott, a Szombathelyi Haladástól szerződtetett középső védő elképzelhető, hogy Forgács Andrást szorítja majd ki a kezdő tizenegyből.

A védelem bal oldalára két, fiatalszabálynak megfelelő játékos érkezett, akik egymás alternatívái lehetnek: Fodor Ákos és Lencsés Balázs egyaránt fél év kölcsönbe érkezett (első körben) Zalaegerszegre. Valószínűleg ők elsősorban egymással versenyeznek majd a kezdőtagságért, és esetleges sérülések vagy eltiltások esetén fiatal fiatalt pótolhat majd azonos poszton.

A védekező középpályás posztra Hudák Martin érkezett a Puskás Akadémia NB III-as csapatától, míg a kapusposztra Kovács Zoltán Újpestről – minden valószínűség szerint két alapembert köszöntünk személyükben. (Harmadik számú kapusnak Macher Dávidot is visszarendelte Andráshidáról a klub.)

A támadószekcióban is erősítettünk: Jelena Richárd személyében fiatalszabálynak megfelelő támadó írt alá a héten, és két góllal be is mutatkozott a Bős elleni edzőmeccsen, míg Kovács Ádám személyében NB I-es tapasztalattal is rendelkező csatár szerződött a ZTE-hez.

A januárban szabadlistára tettek közül Kertész Tamással és Tomás Dubekkel már korábban, közös megegyezéssel szerződést bontott a klub, s mint Ágoston Zoltán érdeklődésünkre elmondta, a napokban Szabó Marek is távozott, ő egyoldalúan mondta fel szerződését a klubnak.

A szintén külön edző, évek óta alapembernek számító kapus, Szappanos Péter esetében a ügyvezető elmondása szerint még bíznak abban, hogy valamelyik együttes kivásárolja a játékost, akinek nyáron jár le a kontraktusa – ez tehát az utolsó olyan átigazolási időszak, amikor pénzt kaphat érte a ZTE.

A nyáron szerződtetett Balázs Zsolt helyzete speciális: A csatár közel sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, jelenleg sérülésből lábadozik, és egyéni edzésmunkát végez. Ágoston tájékoztatása szerint az ő esetében is a váltás lenne a mindenkinek legjobb opció, amire a klub és a játékos ügynökei is nyitottak. Habár mint Ágoston Zoltán elmondta, ez a szakmai stáb döntésén múlik, de közel sem valószínű, hogy maradása esetén a játékos még pályára lépne tavasszal kék-fehér mezben.

Távozása óta először nyilatkozott Szpisljak:
“A Facebook-generációval máshogy kell bánni”

Vélemény, hozzászólás?