Maradt esély a bennmaradásra: Kilencgólos bajnokin győztük le az MTK-t

Felnőtt csapat, Hírek
Az utolsó szalmaszálba kapaszkodva életben tartotta bennmaradási reményeit a ZTE FC, amely öt gólt rúgva diadalmaskodott az MTK felett.

Együttesünk a már biztos bajnok és feljutó MTK együttesét látta vendégül a ZTE Arénában. A kezdés előtt Kerekes Krisztiánra, a 43 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt ZTE-drukkerre emlékeztünk. Nyugodj békében! A vendégeknél csak a kispadon kapott helyet Kanta József, kezdőjükben viszont ott volt Fadgyas Tamás és Deutsch Bence, akik tavaly még – kölcsönben – a Zalaegerszeget erősítették.

Az első lehetőség Vernes előtt adódott, aki azonban Horváth Krisztofer passza után közelről fölé rúgta a labdát. A 16. percben megszereztük a vezetést: Lencse veszett labdát (véleményes, hogy Forgács szabálytalansága után történt-e, de a játélvezető nem fújt), a kiugró Babati pedig elhúzta Fadgyas mellett, majd a hálóba lőtt (1-0). Gyorsan egyenlítettek a vendégek: húsz méterről végezhetett el szabadrúgást az MTK, Deutsch Bence lövése pedig Kovács Zoltán mellett a hálóba zúdult (1-1). Két percen belül pedig meg is fordították a meccset a vendégek: Hrepka egy remek kényszerítő után lőtte ki a jobb alsót (1-2). A 33. percben újabb MTK-lehetőség maradt kihasználatlanul, ekkor a kapu elé lőtt labda elsuhant a kapufa mellett. A 41. perc végén egyenlített a ZTE: Vernes ugrott ki egy indítással és emelte át a bizonytalankodó Fadgyast (2-2). Kevéssel a játékrész vége előtt Kulcsár került nagy helyzetbe, de fölé lőtt vendégrészről, így 2-2-vel zárult az első 45 perc.

Szünet után Lencse nagy hibája után vette vissza a vezetést a budapesti gárda: Kulcsár nem hibázta el az adódó ziccert (2-3). A hátralevő idő azonban a Zetéről szólt. A nagyon szellősen védekező vendégek között Vernes kétszer lépett ki és lőtt Fadgyas mellett a kapuba (4-3), majd Babati is kiugrott a védők közül, és 5-3-ra módosította az állást. A hajrában egy szöglet után közelről szépített az MTK, és a hosszabbításban kétszer is ígéretes helyzetben fejeltek mellé játékosai. Ám a ZTE nem kapott gólt és ezzel 5-4-re győzött, életben tartva bennmaradási reményeit. A hátralevő két bajnokin a Sopron és a Mosonmagyaróvár lesz az ellenfelünk.

ZTE FC – MTK 5-4 (2-2)

ZTE FC: Kovács Z. – Polényi, Devecseri, Forgács, Lencsés (Fodor, 91.) – Nagy T. – Babati, Hudák, Horváth K., Szökrönyös (Fujsz, 46.) – Vernes (Jelena, 87.)

MTK: Fadgyas – Bori, Balogh, Gengeliczki, Deutsch – Kulcsár (Kanta, 68.), Schäfer, Borbély (Vass Á., 68.), Takács – Lencse, Hrepka (Vass P., 68.)

Gólszerzők: Babati (16., 75.), Vernes (41., 58., 66.) ill. Deutsch (18.), Hrepka (21.), Kulcsár (54.), Balogh (86.)

Sárga lap: Vernes, Nagy T. ill. Deutsch, Kanta

Piros lap: –

Artner: “Remélhetőleg ezzel átfordul a pechszériánk”, Feczkó: “Botrányosan kezdtünk” – értékelések

2 comments

  • A ZTE FC felújított futball stadionja már önmagában is érdemes arra, hogy a játékosok az első osztályba kvalifikálják a ZTE csapatát !!! HAJRÁ ZTE !!!

  • Az NB2 egyik, ha nem a legjobb mérkőzése volt a ZTE FC – MTK mérkőzés !!! Elnézve a ZTE focistákat felvetődik a kérdés, ha ilyen teljesítményre képesek, akkor egyáltalán hogyan lehetnek kiesési gondjaik? Igaz a meccs vége felé kicsit magukra húzták az MTK-t, ha viszont még egy góllal bevették volna a kék fehérek kapuját, amire komoly sansz adódott, bizonyára az MTK akarása hogy esetleg döntetlenre mentse az eredményt is megtört volna !!! Persze a sportban nincsen HA, ez a teljesítmény viszont így is NAGYSZERŰ VOLT ! Reméljük, ha a másod osztályban való bent maradást abszolválja a csapat, a következő idényben a ZTE FC már az NB1-es feljutásban fog gondolkodni!?

Vélemény, hozzászólás?