Közel volt a bravúrpont – a hajráig tartotta magát a ZTE

Felnőtt csapat, Hírek
Csapatunk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 80 percig tartotta magát, ám az éllovas végül felülkerekedett a zalaegerszegi együttesen, és győzni tudott.

A ZTE a mai napon 16 órától az MTK otthonában lépett pályára, és sok ideig úgy tűnt, hogy sikerül elcsípni egy pontot az éllovastól. Az álmok végül szertefoszlottak, és szembe kellett nézni a valósággal – csapatunk 2-0-ás vereséget szenvedett.

A hazai csapat kezdte aktívabban a találkozót, ám komolyabb lehetőségig nem sikerült eljutnia a fővárosi gárdának.

A 6. percben együttesünk előtt adódott az első nagyobb helyzet. Egy 17 méteres szabadrúgást Vernes végzett el, és labdája nem sokkal kerülte el Fadgyas kapuját. Ezt követően egy kicsit átvette az irányítást a ZTE – A 11. minutumban egy ellentámadást követően, szintén Vernes lőhetett, ám próbálkozása egy védő lábáról a hazai hálóőr kezében ért véget.

Az első MTK lövéshez a 17. percig kellett várni, ekkor Bayer célozta meg Szappanos kapuját, ám Szabó blokkolni tudott.

A 28. minutumban aztán ismét csapatunk előtt adódott lehetőség – Babati forgatta meg védőjét, és közelről vette célba az MTK kapuját, ám Fadgyas bravúros mozdulattal kiütötte azt. Ekkor ismét kicsit mi támadtunk többet, ám a kaput nem találták el a ZTE játékosai.

Az első félidő végére aztán visszavette az MTK az irányítást, ám komoly ziccert nem tudtak kialakítani, a ZTE védelme jól muzsikált az első játékrészben.

A második félidőt kettős cserével kezdte a fővárosi csapat, mely fel is rázta a játékukat, ismét a hazai akarat érvényesült a pályán. Több kisebb-nagyobb helyzetet is kialakítottak, ám Szappanosnak nem kellett játékba avatkoznia.

A játékrész közepe táján a ZTE is próbálkozott, cserékkel, illetve kontrákkal igyekezett feltörni a hazai védelmet, ám a befejezések nem voltak pontosak.

A 78. percben aztán már el is találta a ZTE a hazai kaput. Paudits dolgoztatta meg Fadgyast távolról, a sarokrúgást követően pedig Koszó fejelt, a próbálkozást viszont az MTK játékosa a gólvonalról vágta ki. Ez volt csapatunk egyik legnagyobb lehetősége.

Aztán az MTK momentumai következtek. Egy perccel később a szögletet követően Torghelle takarította el a játékszert a kapu elől, melyre Vass Patrik startolt rá, és egy az egy elleni szituációban Szappanos mellett a hálóba lőtt.

Ekkor megtört a ZTE eddig felépített biztató játéka, öt minutummal ezután egy bal oldali hazai szögletet követően Talabér érkezett, aki közelről a hálóba lőtt.

A 92. percben még Dubek egy szabadrúgásból megkínálta Fadgyast, ám gólt szereznie nem sikerült.

A ZTE tehát ismét biztató játékkal szenvedett vereséget, ám ebben a szituációban talán az éllovas MTK-val szemben talán még bocsánatos bűn. Együttesünk jól védekezett, és támadásai, sőt kaput eltaláló lövései is szép számmal akadtak, ám a fortuna most nem állt mellénk.

MTK Budapest – ZTE FC 2-0 (0-0)

Vezette: Iványi Zoltán
MTK Budapest: Fadgyas – Bori, Gengeliczki, Talabér, Deutsch (Gera D., 46.) – Vass P., Vass Á., Forgács P., Bayer (Szerencsi, 46.) – Torghelle, Lencse (Hrepka, 73.)
ZTE FC: Szappanos – Szabó M., Forgács, Koszó, Bedi – Dubek, Patvaros (Nagy G., 74.) – Ekker (Fujsz, 67.), Végh, Babati – Vernes (Paudits, 57.)
Gólok: Vass P. (79.), Talabér (84.)
Sárga lap: Torghelle (35.), Hrepka (87.), Forgács (90.) ill. Babati (75.), Nagy G. (83.)
Piros lap:

Fotó: ztefc.hu

 

Vélemény, hozzászólás?