Kölcsönben a ZTE-nél – vajon ki megy, és ki marad?

Felnőtt csapat, Hírek
Összegyűjtöttük az idei szezont a ZTE FC-nél kölcsönben töltő játékosokat, és megnéztük, hogyan teljesítettek, illetve mennyi esélyük van a maradásra.

A 2016/17-es szezonban Zalaegerszegen 8 futballista játszott kölcsönben, nézzük őket egyenként, miként boldogultak kék-fehér mezben.

Jakab Dávid (MTK)

A 24 éves magyar-román állampolgárságú csatár szezon közben érkezett csapatunkhoz, a kék-fehér színkombináció nem lehetett neki szokatlan, hiszen az MTK is ilyen színekben játszik, talán ennek is köszönhető, hogy 21 mérkőzésen lépett pályára – ebből 17-en kezdőként –, és 6 gólt szerzett. Zalaegerszegen maradásával kapcsolatban mindenképpen merülhetnek fel kérdések, mivel az MTK jövőre a másodosztályban fog szerepelni, így nem biztos, hogy egy riválisuknak célszerű játékost kölcsönadni. Mindenesetre szerintünk nem lenne rossz, ha maradna.

Angyal Zsolt (Szombathelyi Haladás)

A 23 esztendős védő játékos szintén fél szezont töltött Egerszegen, egyik ősi riválisunktól, a Szombathelyi Haladás csapatától. 16 NB II-es mérkőzésen 13-szor volt a kezdő tizenegy tagja, és egy gólt is jegyezhetünk a neve mellett. Elmondhatjuk tehát, hogy itt töltött időszaka alatt alapembere volt a ZTE védelmének, így valószínű, rá is igényt tart a klub, de ezt mi nem tudjuk kijelenteni.

Deutsch Bence (MTK)

Talán a legkiemelkedőbb a kölcsönjátékosok közül a Jakabhoz hasonlóan az MTK kötelékébe tartozó Deutsch Bence. A 24 éves játékos szinte az egész szezont Zalaegerszegen töltötte, 36 bajnoki mérkőzésből 35-ön kezdőként lépett pályára, ezalatt meggyőző játékával belopta magát a szakmai stáb és a szurkolók szívébe is. A Jakab Dávidnál említett okok miatt neki is kérdéses a maradása, de korábban már esett szó róla, van esély rá, hogy Egerszegen folytatja. Azt hiszem, senki nem bánná zetés körökben.

Bobál Gergely (Budapest Honvéd)

A 21 éves támadó remek szezont töltött a ZTE-nél, a csapat legeredményesebb játékosa lett 12 találattal. Ezzel a teljesítménnyel a góllövőlista 3. helyére is odaért. 28 meccsen 25-ön kezdett és ezalatt az előbb említett alkalomszor szomorította az ellenfeleket. Az elmúlt napokban honlapunkon is olvashatták, hogy a Honvéd minden kölcsönben lévő játékosát visszahívja, Bobált külön ki is emelték, így sajnos nem valószínű, hogy kék-fehérben lesz számára a folytatás.

Fadgyas Tamás (MTK)

A szintén 21 esztendős hálóőr nem tett hozzá túl sokat a ZTE FC idei szerepléséhez, második számú kapus volt Szappanos Péter mögött. 3 meccsen lépett pályára elsőszámú hálóőrünk sérülése miatt, ezalatt nem kaphatunk reális képet a képességeiről. Szappanos helye biztosnak tűnik a kapuban; szerződése lejár, így nem gondoljuk, hogy komolyabban terveznének vele.

Kovács Gábor (Paksi FC)

A 29 éves középpályás többekhez hasonlóan fél szezont játszott nálunk, bár ő nem tartozott a meghatározó játékosok közé. Az utóbbi meccseken igaz többet játszott, de nem volt kiemelkedő a teljesítménye. 6-szor kezdőként szerepelt. Jövője a ZTE-ben kérdéses, nem tudjuk megjósolni, számít-e rá Szpisljak.

Oláh Bálint (DVTK)

A 22 esztendős játékos 13 meccsen öltötte magára a kék-fehér mezt, melyekből 4-szer kezdőként szerepelt. Fiatal játékos lévén van benne potenciál még bőven, de pályafutása következő állomására nem mernénk fogadni.

Szatmári István (MTK)

A szintén az MTK-tól érkezett középpályás ugyanannyi meccsen, mint Oláh, azaz 13 mérkőzésen 6-szor lépett pályára a kezdőcsapat tagjaként. Sajnos bővebb információval róla sem tudunk szolgálni, nem nyújtott kiemelkedően jó teljesítményt, mint Jakab, vagy Deutsch, de persze kevesebb lehetősége is volt rá. De 20 éves, előtte még a jövő. Hogy Zalaegerszegen-e? Majd kiderül.

Hajrá ZTE!

Vélemény, hozzászólás?