A kispesti “király” biztos benne: Legalább 3-5 ezer néző előtt játszana a ZTE az NB I-ben

Hírek
A jelenleg a Honvédnál dolgozó Pisont István egy interjúban elmondta, hiányolja a vidéki fellegvárakat az NB I-ből, és többször megemlítette a Zalaegerszeget is.

A ZTE is szóba került egy Pisont Istvánnal készített interjúban. A Kispesten “legnagyobb királynak” emlegetett játékos, aki jelenleg is a Honvédnál dolgozik, a Sport Plusz című hetilap augusztus 17-i számában nyilatkozott a “Hogyan tovább, magyar futball?” sorozat részeként.

A korábbi remek játékos, aki utánpótlás szövetségi edzőként is dolgozott, kapott kérdést az NB I létszámára vonatkozóan is.

“Több szakembertől hallottam, hogy jó a 12 csapatos NB I, mert az erők koncentrálódnak. Lehet, hogy így van, de a vidéki fellegvárak feltétlenül hiányoznak. Zalaegerszeg, Győr, Békéscsaba, Pécs, Nyíregyháza, hogy csak pár csapatot, régiót említsek. (…) Ha mondjuk a ZTE az NB I-ben szerepelne, akkor az kihatna egész Zala megyére, az összes kistelepülésen futballozó gyerekre, akik még csak most pallérozódnak a végeken. Pontosan ezért, hogy ezek a kis tehetségek továbbléphessenek.”

A nézőszám miatt is nagyobb létszámú élvonal kéne

“A tucatnyi megye kiölése az NB I-ből leginkább a gyerekek fejlődésén csattan. Arról nem is beszélve, hogy szurkolók ezreit tartják így távol, mert biztos vagyok benne, hogy egy ZTE, egy Nyíregyháza legalább 3-5 ezer ember előtt játszaná NB I-es mérkőzéseit.”

Vélemény, hozzászólás?