Kiesés ellen küzdő csapatunk hazai pályán csak a győzelembe menekülhet – beharangozó

Felnőtt csapat, Hírek
Vasárnap 17 órától az ősszel idegenben, 2-1-re legyőzött Budaörs lesz az ellenfelünk a ZTE Arénában, és csak a három pont segítene abban, hogy ne kerüljünk még nagyobb bajba.

Vác 0-1, Szolnok 2-3, Budafok 0-0, Siófok 0-2. A ZTE FC legutóbbi négy mérkőzésének végeredménye. Nem szép, sőt siralmas a kép, de sajnos a valóságot tükrözi. Ráadásul utóbbi két gárda pont a kiesés ellen küzd, ahogy most már a ZTE is.

Most nem is beszélnénk már arról, hogy a szezon előtt a feljutás lett kimondva célnak, jelenleg pedig a rosszmájúak azzal viccelődnek, az osztályváltás még könnyen meglehet. Inkább nézzük a tényeket: 30 pontunk van, a 16. helyen állunk, ugyanennyit gyűjtött a 15., a 17. és a már kieső 18. is. Ebben a helyzetben máshol sem mondanának, írnának mást: Maradjunk bent!

Az NB II alsóházának tabellája.

A Budaörs elleni hazai bajnoki előtt a “tavaszi megszokásban” bízhatunk: két bajnoki győzelmünket a második Kisvárda, illetve az akkor harmadik Békéscsaba ellen arattuk a ZTE Arénában, ezek alapján tehát a “nagyok” ellen megy jobban, más kérdés, hogy az akkor látottak alapján nem biztos, hogy megmondtuk volna, hogy az NB II dobogósai az ellenfeleink. De ez nem számít, csak a három pont, ahogy holnap is ez lesz a döntő: ha nyerünk, kicsit fellélegezhetünk, ha nem, még nagyobb a baj, és akár kieső helyre is visszacsúszhatunk.

Ősszel – ahogy élőben közvetítettük a helyszínről – 2-1-re nyertünk Bognár György csapatának ideiglenes otthonában, Tatabányán, Fujsz lövésébe úgy értek bele, hogy öngól legyen, a második találatunkat Vernes szerezte szabadrúgásból, míg a hazaiak büntetőből találtak be.

Azóta ők a hatodik helyen állnak, a forduló után feljebb nem léphetnek a tabellán, hátra is maximum egyet, és kitűzött céljukat, a bennmaradást a múlt hétvégi, Győr elleni 5-2-vel bebiztosították.  Hétközben 2-2-t játszottak a Soroksárral egy két piros lapot is hozó mérkőzésen, így a sérült Gyurácz András, Deli Márió és Horváth Emil mellett az eltiltott Fényes Szabolcsra sem számíthat Bognár György. A góllövőlista élére törő Sajbán Máté viszont a ZTE Arénában is rohamozhat.

Egy szó mint száz, a három pont az elvárás a Zetével szemben, ami a keretek erősségét illetően nem lehetetlen küldetés, és a bennmaradás eléréséhez is szükséges.

ZTE FC – Budaörs

MECCSINFÓ 2018. április 15. 17:00
Vezeti: Pillók Ádám (Bertalan Dávid, Hofbauer Roland)
Élő közvetítés: hajrazte.hu (szöveges)
Várható kezdőcsapatunk: Kovács Z. – Polényi, Króner, Devecseri, Forgács, Fodor – Patvaros – Babati, Hudák, Bedi – Jelena
Legutóbb egymás ellen: 2-1 (Fujsz, Vernes ill. Czvitkovics)
Tabellán: 16. ill. 6.

Az U19-el menetelő Sluka a felnőtt csapatról: “Mintha páran nem tudnák, milyen klubba kerültek” – interjú

Vélemény, hozzászólás?