Ki az esélyes? – elemzés

Elemzés, Hírek

Egyre jobban áll a csapat, egyre feljebb kerül a tabellán.

Ideje megvizsgálni, hogy mivel számolhatunk a következő meccseken. Tudja folytatni a ZTE a győzelmi szériát?
Azt nem lehet kijelenteni, hogy könnyű, vagy egyszerűen behúzható meccsek várnak a kék-fehér gárdára, mert ez erős túlzás volna. Azonban azt ki lehet jelenteni, hogy ha a csapatjáték fejlődése ennyire konstans marad és a játék ezzel együtt dinamikusabbá válik, akkor az elkövetkező három meccsen a ZTE-nek minden esélye megvan arra, hogy folytathassa győzelmi szériáját.
A következő ellenfél a Vác FC. Búrány Zoltán, Abu Attila, Halas Péter, Balajti Ádám és Kákonyi Dániel azok, akik talán a legkiemelkedőbb személyiségei a csapatnak. Ez nem jelenti azt, hogy játszani is fognak, hiszen a felsoroltak közül legalább ketten a kapus posztot érzik sajátjuknak, azonban annyi bizonyos, hogy rájuk érdemes figyelni. Horváth Károly eggyüttesei általában nem a tökéletesen szervezett futballról ismertek, így aligha várható, hogy az ellenfél megbonthatatlan játékkal rukkol elő. Ez a ZTE-nek kedvez. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy a vezetőedző stílusa és kedvelt taktikai eszközei közé tartozik, miszerint a kulcsembereinek relatíve nagy szabadságot hagy, ezáltal, amennyiben technikás az illető, veszélyesek lehetnek a Vác egyéni akciói.
Egyértelmű, hogy a ZTE-nek van esélye, de nem jelenthető ki, hogy fixen behúzzák a meccset a kék-fehérek. Nyilván favoritnak számít a zalai gárda, ez azonban akár hátránnyá is válhat. Viszont amennyiben magabiztos, szervezett játékkal rukkol elő a ZTE, akkor a három pont legfőbb várományosa és nem csak a remek forma miatt.
A Szolnoki Máv FC már egyértelműen egy másik kategóriát képviselő ellenfél, ugyanis Balogh Pál vezetésével kifejezetten stabilan és összeszokottan mozognak a pályán. A fiatal vezetőedző nyilvánvalóan ért a játékosok nyelvén és tudja, miképpen kommunikáljon velük. Hrabina Alex, Gazsi Tamás, Papp Szilárd, Pintér Norbert és Angyal Norbert azok a játékosok, akikre figyelni kell, illetve a zalai közönség által közelebbről is ismert Jasarevic Mahirra is érdemes figyelni. Bár a tabellán a ZTE mögött helyezkednek el és valóban esélyesebbnek tűnik a zalai gárda, azt nem szabad elfeledni, hogy a Szolnoki Máv egy szívós ellenfél, amely nem csak sok meglepetést okozott már, de még okozhat is, mivel van bennük potenciál.
A szélsőjátékra érdemes figyelni, illetve a védelem és középpálya tengelyére, mivel néha talán agresszívabban és gyorsabban reagálnak, mint ahogy az várható. Nincs egyértelmű esélyes.
A Budafoki MTE papíron a könnyebb ellenfelek közé tartozik, azért kár volna lebecsülni őket. Való igaz, hogy a kulcsembereik többsége nem felelt meg az elsőosztályú csapatokban, mint cserejátékos sem, azért van kivétel és ez önmagában még nem jelent automatikus győzelmet. Csizmadia Csaba egyértelműen olyan név, akire figyelni kell, még ha már bőven túl is van karrierje csúcsán. Vég Bence, Vaszicsku Gerő, Margitics Andor és Ihrig-Farkas Sebestyén olyan játékosok, akik képesek húzóemberré válni egy NBII-es mérkőzésen. Pölöskey Péter és Oláh Lóránt, illetve Vass Máté mind olyan nevek, akik okozhatnak kellemetlen perceket. Ráadásul, bár a ZTE szurkolótáborában nem örvend túl nagy népszerűségnek, nem szabad elfeledni, hogy Prukner László rendelkezik azzal a kurázsival, ami egy bravúrhoz kell.
Kijelenthető, hogy mindezek ellenére, egyértelműen a ZTE az esélyes.

Hajrá ZTE!
H.E.

Vélemény, hozzászólás?