Kellemetlen hír: Legerősebb ellenfelünk mondta le az edzőmeccset

Felnőtt csapat, Hírek
A Spartak Trnava a tegnapi nap folyamán jelezte a ZTE FC-nek, hogy nem kívánja lejátszania holnapi edzőmeccset Lipóton csapatunk ellen.

A szlovák élvonal első helyezettje, a Spartak Trnava (Nagyszombat) ma délután lépett volna pályára csapatunk ellen felkészülési mérkőzésen, sajnos azonban a találkozóra mégsem kerül sor.

Az ok prózai: A szlovák klub jelezte a ZTE FC-nek, hogy a lipóti műfüves pályán (amelyen többször edzettek a nagyszombatiak) nem hajlandóak lejátszani a meccset, elsősorban a sérülések veszélye miatt. Miután a ZTE lépett az ügyben, és elintézte, hogy füves pályán kerülhessen sor az összecsapásra, az ellenfél ismét viszakozott, mondván már haza is utaztak az edzőtáborukból.

Így együttesünknek egy meccse lesz csak a mai nap folyamán, 16:30-tól a szlovák harmadosztályú Bős ellen mérkőzünk meg Lipóton, szombaton pedig a Dunaszerdahely lesz az ellenfelünk.

Csapatunk egyébként keddtől szombatig Gyirmóton edzőtáborozik, ennek keretében került volna sor a papíron legerősebb ellenfél elleni felkészülési meccsünkre.

Eközben Pécsen mérgesen vették tudomásul, hogy múlt szombaton a ZTE lemondta nekik az edzőmeccset, és helyette a Sárvárral és a Hévízzel játszott.

Minderről a csakfoci.hu számolt be bővebben, Márton Gábor pécsi edző szavaira Ágoston Zoltán is reagált:

“Már elnézést kértem a pécsiektől a klub nevébenSzakmai indokok miatt mondtuk le a szombati edzőmérkőzést. Nem megfelelő időjárási körülmények közepette kellett volna egy hosszabb utat megtennünk, a mellett, hogy számunkra két, egymást követő találkozó lejátszása lett volna indokolt. Ez abban a térségben nem volt megoldható, így viszont játszhattunk a Sárvárral és a Hévízzel is. Megértem a pécsiek frusztrációját, ezért elnézést kértünk, és szeretnénk a jó kapcsolatot fenntartani velük. Egy, az edzőtáborunk idejére tervezett mérkőzés nekünk is meghiúsult, aminek mi sem örülünk, de el kell fogadnunk.”

Fotó: Horváth István / zalasport.hu

Vélemény, hozzászólás?