Jövő héten már NB I-es érkezőt jelenthet be a ZTE – interjú Artner Tamással átigazolásokról, stábról, tervekről

Felnőtt csapat, Hírek
Vezetőedzőnk a további távozókról és érkezőkről, a szakmai stáb összetételéről és a szabadlistára tett játékosokról is nyilatkozott honlapunknak, valamint a fiatalok is szóba kerültek.

Hétfőn óta zajlik a ZTE FC felkészülése, a játékosok gőzerővel kezdték a munkát a 2017/2018-as idény második felére. Az edzéseken a munkát Artner Tamás vezetőedző irányítja, de jelen van a szakmai igazgató, Horváth Károly is. Vezetőedzőnk aktuális, a szurkolókat foglalkoztató kérdésekre válaszolt honlapunknak adott interjújában.

“A többiektől külön edző Tomás Dubek, Szabó Marek és Kertész Tamás szabadlistára helyezése a vezetőség és az új stáb közös döntése volt, szakmai szempontok, az ősszel mutatott teljesítményük alapján hoztuk meg ezt a lépést. Ők biztosan nem fognak újra csatlakozni a kerethez.” – kezdte Artner Tamás, amikor a távozókról kérdeztük, és adódott a kérdés, a két távozó, fiatalszabálynak megfelelő játékost hogy kívánják pótolni.

“Elsőként felmérjük, az U19-es csapatban szereplők milyen kvalitású játékosok, közülük is szeretnénk majd néhányat beépíteni az első csapatba. Úgy gondolom azonban, nem lehet ezt a “problémát” megoldani igazolás nélkül, tehát fog érkezni más klubtól is fiatalszabálynak megfelelő játékos.” (Közben tegnap bejelentették az 1997-es születésű Fodor Ákos kölcsönvételét.)

Az andráshidai kölcsönjátékából visszatérő Macher Dávid kapussal kapcsolatban Artner elmondta, három remek képességű kapust szerettek volna az első csapat keretébe, ezért “hozták vissza” Machert, aki nem mellesleg 1998-as születésű, tehát a fiatalszabálynak is megfelel.

Az esetleges további távozókról Artner Tamás úgy nyilatkozott, nem elképzelhetetlen, hogy lesz(nek) még. Rákérdeztünk arra, van-e piacképes labdarúgója jelenleg a keretnek.

“Jelenleg nem tudok róla, hogy lenne, akiért sorban állnak más klubok, de az egyesületünk nyitott, tehát ha van, akit szerződtetne más klub, nyilván a vezetőség is meg fogja vizsgálni a lehetőségeket. Ez viszont tapasztalataim szerint mindig az eredmény függvénye: Ha jól megy egy csapatnak, kapkodnak a játékosaiért (mint szombathelyi edzősködésem alatt is volt ilyen időszakunk), ha pedig nem, visszafogottabb az érdeklődés. Tehát ha nyáron nagyon kapósak lesznek a zalaegerszegi focisták, akkor valószínűleg jó munkát végzünk majd.”

A tréner pozitív első benyomásokról beszélt, valamint hangsúlyozta, nagyon elégedett a körülményekkel és feltételekkel, amik között dolgozhatnak. A további igazolások is szóba kerültek.

“Jövő héten már szinte biztosan jelentünk be érkezőt – mondta Artner, akitől megkérdeztük, elsősorban az élvonalból igazolnának, vagy az úgymond “nem nagy nevek” jöhetnek szóba. – NB I-es játékosokról van szó. Nem óriási nevek, de olyanok, akikben bőven rejlik potenciál, és a váltás jót tehet nekik.”

A vezetőedzőtől megtudtuk, a brazil edzőnek, Felipe Matosnak biztosan nem lesz helye a stábjában.

“Az elmúlt időben affelé megy a futball, hogy stábokban gondolkoznak. Remek szakemberek érkeztek, Székely Tibor másodedzőt korábbról ismerem, Házi László pedig az ország egyik legjobb kapusedzője.”

A Vlaszák Géza által az évzáró, Gyirmót elleni hazai bajnoki után említett öltöző megosztottsággal kacsolatban adódott a kérdés, mit tesznek ez ellen.

“A csapatot a siker tudja összekovácsolni a legjobban. Ha eredményes egy gárda, akkor jó a hangulat, együtt vannak a fiúk. Erre törekszünk mi is.”

A saját maga által kitűzött célról úgy fogalmazott, bár közhely, de igaz: Ha kialakul a végleges keret, akkor tudja majd  célokat, elvárásokat megfogalmazni.

Vélemény, hozzászólás?