Jól szerepeltek fiataljaink a nemzetközi tornán – korábbi brazil edzőnk is találkozott a csapattal

Hírek, Utánpótlás
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a Vlaszák Géza vezette U17-es csapat a Future Talents Cup-ot, a fiúk Felipe Matossal is találkoztak és beszélgettek.

A héten került megrendezésre az U17-es korosztély számára kiírt, Budapesten megrendezett nemzetközi torna, a Future Talents Cup, azaz a jövő tehetségeinek kupája. A megmérettetésen a ZTE FC 2001-es korosztálya is részt vett Vlaszák Géza edző irányításával, és a srácok szépen helytálltak.

Elsőként a lengyel Wisla Krakow gárdájával csaptak össze, és győztek 2-1-re Abért Márk és Szökrönyös Zoltán találataival.  Ezt követte másnap a Diósgyőr elleni mérkőzés, amelyen a mieink 3-1-es vereséget szenvedtek, gólunkat a csereként beállt Karóczkai Noel szerezte. Zárásként az Újpest ellen gólzáporos győzelmet arattunk, a 6-1-es győzelem során a lőtt gólokon Temlén Máté, Szökrönyös Zoltán, Abért Márk, Megyesi Márk (2) és Fehér Barnabás osztoztak.

A fiúk fejlődését jól szolgálta a torna, a keret minden tagja megfelelő játéklehetőséget kapott a mérkőzéseken. A “túrát” színesítette az ősszel klubunknál, most már a Ferencváros kötelékében dolgozó brazil edző, Felipe Matos látogatása is. Felipe honlapunknak elmondta, barátja, Vlaszák Géza hívására tekintette meg a ZTE egyik mérkőzését, utána pedig néhány percben beszélt a tehetséges ifjakhoz is.

“Elmondtam nekik, hogy fel fog állni a Zalaegerszeg, és ők jelentik a jövőt. Hamarosan már ők fogják képviselni a klubot. Ennek a klubnak a nagy múltját és hagyományait nekik kell majd továbbvinni, hiszek benne, hogy ők vezetik majd ismét a klubot a sikerek útjára” – fogalmazott Felipe Matos.

Az U19-el menetelő Sluka a felnőtt csapatról: “Mintha páran nem tudnák, milyen klubba kerültek” – interjú

Vélemény, hozzászólás?