Így végzett volna a ZTE FC a topligákban – irreális összehasonlítás

Felnőtt csapat, Hírek
A ZTE FC Európa legnagyobbjai között? Mutatjuk, mire lett volna elég az idei szezonban nyújtott teljesítmény a topligákban.

Ismét egy különleges témát hozunk fel önöknek, megnézzük, mire lett volna elég a ZTE idei teljesítménye Európa legrangosabb bajnokságaiban. Persze a kapott kép több okból sem teljesen reális: csak azokat a ligákat tudjuk belevenni az összehasonlításba, ahol a magyar NB II-höz hasonlóan 20 csapattal rendezik meg a küzdelmeket. Így például a német Bundesligát kihagytuk, mivel ott 18 csapat vesz részt az első osztályban. Ezen kívül meg kell említeni, hogy a Merkantil Bank Liga NB II-ből még hátravan egy forduló, tehát akár még három pontot is hozzá lehetne adni az eddig megszerzett 54-hez, de lássuk a tabellákat!

Premier League (angol első osztály)

Csapatunk a 8. helyen végzett volna Angliában, bár ez az eshetőség még itt, az NB II-ben is bekövetkezhet.

Serie A (olasz első osztály)

A zalaegerszegi együttes pontjai Itáliában a 9. pozícióra lennének elegendőek, ami szintén nem tér el nagyban a jelenlegi bajnokságban elfoglalt 7. helytől.

La Liga (spanyol első osztály)

Az Ibériai-félszigeten szeretett csapatunk a 10. pozíciót érte volna el a maga 54 pontjával és +7-es gólkülönbségével.

Mindezek tudatában elmondhatjuk, hogy az eddig megszerzett 54 pontjával nem lenne elveszve az európai topbajnokságokban a ZTE, ám játékával annál inkább. Persze maga az összehasonlítás is lehetetlen, hiszen a magyar másodosztály, és a fentiekben említett ligák mindenben fényévekre járnak a magyar másod-, de még az első osztálytól is.

Tabellák: eredmenyek.com

Hajrá ZTE!

 

Vélemény, hozzászólás?