Horváth Károly: “Egységesebb és szervezettebb csapatban bízunk” – interjú

Felnőtt csapat, Hírek
Decemberben nevezték ki a ZTE szakmai igazgatójának Horváth Károlyt. A rutinos szakemberrel még az idény rajtja előtt beszélgettünk a felkészülésről, a tervekről és az elvárásokról egyaránt.

–          Bemutató sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, ősszel úgy tűnt, amikor a Váccal járt Zalaegerszegen, hogy „ez a ZTE nem csapat, nincsenek együtt”. Hogy próbáltak ezen változtatni, és sikerült-e?

–          Sikerült. Csapatépítő programmal, játékosok személycseréjével próbálkoztunk és úgy érzem, jó irányba haladunk, egyre egységesebb a közösség – kezdte a hajrazte.hu-nak adott interjúját szakmai igazgatónk.

–          Az ősszel elégedetlenkedő szurkolók mire számíthatnak, ha kilátogatnak az első tétmeccsekre? Miben lesz a tavaszi ZTE más, mint az őszi?

–          Remélhetőleg sokkal egységesebb és szervezettebb lesz a csapat, és nem kapunk majd olyan elkerülhető gólokat, mint ősszel. A felkészülési mérkőzéseken a Bős elleni kivételével kevés gólt kaptunk, de még van bőven javítanivaló, hiszen egy gólt még rendre kapunk a meccseken.

–          Őszhöz képest új a stáb és a keret is jelentősen változott. Egyértelműen kijelenthető, hogy erősebb, jobb csapat lesz tavasszal a ZTE?

–          Erre csak a szezon végén kapunk választ, de természetesen ezen vagyunk. Olyan személyiségű játékosok kerültek ide, akik ebben partnerek, viszont hogy valóban erősítést jelentenek-e, csak 5-8 forduló után tudok majd választ adni.

–          Szakmai igazgatóvá kinevezésekor dicsérte a klubot, a körülményeket és a szurkolókat is. Minden olyan, mint várta?

–          Teljes mértékben, minden feltétel adott a profi munkához.

–          Bemutatásakor is említette, hogy nem elsősorban helyezésben nézi majd az előrelépést. Miben kell majd látszania a fejlődésnek?

–          Elsősorban a játékban: mennyire gördülékenyen futballozunk, mennyit birtokoljuk a labdát, milyen gyorsan tudjuk visszaszerezni az ellenféltől, mennyire stabil a játékunk. Ezeken kívül még nagyon izgalmas kérdés lesz, hogy a helyzeteket berúgjuk-e. A Nagykanizsa elleni utolsó edzőmeccsen is számtalan gólhelyzetünk volt, és egy megye egyes csapat ellen sem tudtunk egyet sem gólra váltani, ez elgondolkoztatott bennünket.

–          Sok felkészülési mérkőzést játszottak, mi szűrhető le ezekből?

–          A védekezése a csapatnak egyre stabilabb, illetve a meccsek többségén rendben volt, támadásban viszont lényegesen hatékonyabbnak kell majd lennünk.

–          Új struktúra a ZTE-nél a szakmai igazgató-vezetőedző párosítás. Hogy oszlik meg a munka Horváth Károly és Artner Tamás között?

–          A gyakorlati munka teljes mértékben a vezetőedzőé, a felmerülő szakmai és egyéb kérdéseket megbeszéljük és közösen döntünk róluk.

Vélemény, hozzászólás?