A felnőtt csapatban is bizonyítana az bronzérmes U19 gólkirálya: “Küzdöttünk egymásért” – interjú

Hírek, Utánpótlás
Egy meccsel az utánpótlás szezon vége előtt U19-es csapatunk gólvágóját, Vass Györgyöt szólaltattuk meg, miután biztossá vált a bronzérem legidősebb fiataljainknak.

Az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül legrosszabb esetben is a harmadik helyen végeztek az U19 II. osztályban. Minek köszönhető ez a jó teljesítmény?

  • Szezon elején gyengén kezdtünk, idegenben alig értünk el eredményt, aztán az őszi idény közepére összeszedtük magunkat. Erre az időre úgy érzem, sikerült összeszoknunk.

Viszonylag kevés emberrel játszottuk végig a bajnokságot, de ez a kevés ember bebizonyította, hogy tud küzdeni egymásért.

Egy remek szériának köszönhetően tizenöt meccsen keresztül voltunk veretlenek, de sajnos ez csak a harmadik helyre volt elég.

Úgy fogalmaztál, ez a teljesítmény “csak” a harmadik helyre volt elég. Mi volt a szezon előtt az elképzelés, elvárás? Kívülállóként ugyanis ez is nagyon szép eredménynek tűnik.

  • Szezon elején, és az első bajnokinkat nézve mindenképp dobogó volt a cél, megpróbáltunk minél előrébb végezni, aztán a tavaszi szezon kezdetétől megpályáztuk a második helyet, de sajnos kétszer is az utolsó pár másodpercben vesztettünk pontokat. De úgy gondolom ez a harmadik hely is nagyon szép, és büszke vagyok a csapatra!

Csapatotok edzője Marian Sluka, a ZTE korábbi neves, hasznos középpályása. Mennyit jelent ő mind szakmailag, mind emberileg nektek?

  • Szakmailag nagyon jó, észreveszi a hibáinkat, és megpróbálja kijavítani őket, mindig arra törekszik, hogy a legtöbbet hozza ki belőlünk.

Személyében egy nagyon jó embert ismertem meg, olyan, mint egy 12. ember meccs közben a pályán. A játéktéren kívül is részt vesz a csapat életében, gyakran szervezünk közös programokat.

Kicsit beszéljünk személy szerint rólad is. A csapat házi góllövőlistáján első, míg az összesített góltáblázaton második helyen vagy. Mindig ilyen gólérzékeny voltál, vagy régebben más posztokon is kipróbáltak?

  • Nem, hamar megtaláltam a nekem való pozíciót, kiskoromtól kezdve mindig befejező csatárként játszottam.

Az utóbbi években meghatározó játékosa voltál a kék-fehéreknek, minden szezonban alig hagytál ki egy pár meccset. Felnéznek rád a többiek, bíznak benned?

  • Úgy érzem, hogy igen, bíznak bennem a többiek, próbálom a csapatkapitányi feladataimat minél jobban ellátni.

Egy részben büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen jól teljesítettünk idén, szerintem ez annak is köszönhető, hogy nagyon jó kis csapategység kovácsolódott össze, fantasztikus közösség, olyanok vagyunk, mint egy kiscsalád.

Az adatbankot böngészve 2009 óta vagy a Zalaegerszeg játékosa, tehát 9 esztendeje szolgálod a csapatot. Mit jelent számodra ez a klub?

  • Mivel Zalaegerszeghez közeli faluban nőttem fel, mindig is fontos volt nekem ez a klub, remélem a következő szezontól már én is a felnőtt keret állandó tagja lehetek.

A felnőtt csapatban eddig egyszer kaptál lehetőséget tavaly a Siófok ellen, és edzettél is a nagyoknál. Jelenleg mi a helyzet a felnőtt csapatba való bekerüléseddel? Meglátásod szerint van rá esélyed?

  • Eddig valóban kevés lehetőséget kaptam a felnőtt csapatban, viszont amikor oda kerültem megtettem mindent, hogy a lehető legtöbbet kihozzam magamból. Bízom benne, hogy jövőre több szerephez juthatok.

Végül beszéljünk egy kicsit a jövődről: Hogy tervezel a következő idényre, milyen céljaid vannak?

  • Jövő nyárig élő szerződésem van a ZTE-vel, remélem ezzel a klub is élni fog, szeretnék meghatározó játékos lenni a jövőben Zalaegerszegen.
Korábban Marián Slukával is olvashattak hosszabb beszélgetést a hajrazte.hu-n:

Az U19-el menetelő Sluka a felnőtt csapatról: “Mintha páran nem tudnák, milyen klubba kerültek” – interjú

Vélemény, hozzászólás?