Felkészülés: 90 percen át tartotta magát, mégis kikapott a ZTE Dunaszerdahelyen

Felnőtt csapat, Hírek
Míg csapatunk utolsó előtti edzőmeccsét játszotta, a DAC bajnoki főpróbáját tartotta ellenünk a mai mérkőzésen, a  hazaiak fölénye az utolsó pillanatban egy magyar játékos révén érett góllá.

Mint már beszámoltunk róla, a bajnoki főpróbáját tartotta a ZTE FC ellen Szlovákia magyar csapata, a Dunaszerdahely, amelynek centerpályáján, a MOL Arénában lépett pályára együttesünk. Artner Tamás vezetőedző a már-már az első tétmeccseken is várható kezdő tizenegyet küldte pályára azzal a különbséggel, hogy ezúttal csak egy fiatalszabálynak megfelelő játékos kapott helyet a kezdőben, ott pedig a versenykiírásnak köszönhetően kettőt kell majd pályára küldeni.

A szép, de hideg időben lejátszott találkozó első helyzete Pacinda előtt adódott, de kimaradt,  25. minutumban viszont Vernes Richárd találhatott volna be, ám a gólvonalon mentettek nagyot a hazai védők. A mieink is szereztek egy lesgólt az első félidőben, majd a szünet előtt a DAC részéről Pacinda bólintott Kovács kapujába, ám a védővonal mögött helyezkedett, így maradt a 0-0. A jobb képességű játékosokból álló Dunaszerdahely ellen főleg az első játékrészben nem játszott alárendelt szerepet a ZTE, többször eljutottunk az ellenfél kapujának előterébe.

Fordulást követően mindkét oldalon jöttek a cserék, és egyre nagyobb fölénybe kerültek a hazaiak, gyakorlatilag folyamatosan a mieink térfelén folyt a játék. Ebben a játékrészben nem jutottunk el lövésekig vagy helyzetekig, viszont a kapunk előtt többségében magabiztosan álltuk a sarat. Kovácsnak néhány ízben szép védést kellett bemutatnia, egyszer a kapufa segítségével úsztuk meg a gólt, Mervó pedig tíz méterről nem találta el az üres kaput – igaz, les miatt amúgy sem ért volna a találat. Amikor már úgy nézett ki, marad a 0-0, jött a csattanó, aminek a hazaiak örülhettek: a 91. percben, a mérkőzés utolsó momentumaként egy bal oldali szögletre Mervó Bence érkezett jól, és bólintott a bal alsóba (1-0), amivel véget is ért a meccs.

Együttesünk helytállt, védekezésben jól teljesített a képességekben jóval magasabban jegyzett DAC ellen, de a második félidőben a támadásokra már “nem maradt erő”. A hazaiak győzelme a játék képe alapján megérdemeltnek mondható.

DAC – ZTE FC 1-0 (0-0)

DAC: Macej – Koštrna, Huk, Záhumenský (46. Čmelík) – Zsivkovics (82. Blackman), Kalmár (61. Vida), Ljubičić, Davis – Herc (46. Simon) – Pačinda (71. Mervó), Černák (53. Divković)

Zalaegerszeg: Kovács Z. – Króner, Polényi, Devecseri, Fodor – Patvaros, Hudák, Bedi – Babati, Vernes, Paudits
Cserék: Forgács, Szökrönyös, Nagy G., Horváth, Németh, Jelena, Kovács Á.

Gólszerző: Mervó (90+1.)

(Fotó: fcdac.sk)

Vélemény, hozzászólás?