Fél évig tartott a bizalom: Horváth Károly és Artner Tamás is távozik a ZTE-től

Felnőtt csapat, Hírek
Hiába a decemberi hangzatos nyilatkozatok, csak fél évig tartott Horváth Károly és Artner Tamás zalaegerszegi munkája. A két szakemberrel együtt stábjuk is távozik.

Ma hivatalossá vált: Nem folytathatja a munkát a ZTE FC-nál Artner Tamás vezetőedző és Horváth Károly szakmai igazgató sem, velük együtt távozik Székely Tibor másodedző és Házi László kapusedző is. Ő mindannyian decemberben érkeztek a klubhoz, Artner fél+1 éves szerződést írt alá, Horváth pedig határozatlan időre szerződött Zalaegerszegre.

Artner Tamás tegnap még úgy nyilatkozott az NB II-ben maradást érő győzelem után, hogy eldöntik majd, hogy marad-e, ha érzi a bizalmat, akkor igen, de nem ragaszkodik a padhoz.

“Majd eldöntjük, hogy folytatjuk-e. Ha érzem a bizalmat, maradok, ha nem, távozom. Soha nem ragaszkodtam a kispadhoz feltétlenül. A szezon közben is mondtam, hogy ez nem edzőkérdés, ez a történet nem miattunk nem működött” – fogalmazott kérdésre az MTE legyőzése után.

Horváth Károly decemberben hangzatos nyilatkozattal mutatkozott be, azt is mondta, hogy a fizetését is a tulajdonosra bízta.

“Én nem kértem ötéves meg hároméves tervet, hanem azt mondtam a tulajdonosnak, hogy fél év alatt ki kell derülnie mindennek: tudunk-e olyan szinten dolgozni, ahogy szeretnénk? Az csak porhintés, ha valaki három-öt éves tervekben gondolkodik, az ilyen csak a fizetéséért edző.”

Horváth az őszi ZTE-t is kritizálta bemutatkozásakor, úgy fogalmazott, “az a Zete nem volt csapat“. Később aztán az ő egerszegi szerepvállalása is számos kérdőjelet vetett fel az emberekben, sokan nem értették, mi is a feladata, és míg eleinte a kispadon ült, később a lelátóról nézte a meccset, végül visszakerült a kispadra a szezon végére. E mellett információink szerint a téli igazolásokért is ő felelt, így jelentős szerepe van abban, hogy a téli szünetben nem sikerült megerősíteni a keretet, sőt, a tavaszi csapat rosszabbul teljesített, mint az őszi.

“Ez sajnos eddig is megvolt, ezzel nem tudunk, mit tenni, együtt kell élni vele” – nyilatkozta a szurkolói kritikákról a Budaörs elleni, kieső helyet jelentő vereség után Horváth Károly a csakfoci.hu-nak, és láthatóan a felelősséget sem vállalta fel, nem szólalt meg a nehéz időszakokban.

A Zoran Szpisljakkal kezdett, két fordulóra a Vlaszák Géza-Felipe Matos párossal folytatott szezon végén tehát a tavaszi stáb sem maradhat, az új edzőkről egyelőre nem tettek bejelentést.

Fotó: Horváth István

Vélemény, hozzászólás?