Elképesztő mélypont: Újabb hazai vereség, kieső helyen a ZTE az NB II-ben

Felnőtt csapat, Hírek
Hihetetlen, de még mindig van lejjebb: A ZTE FC a Budaörs ellen sem volt képes összeszedni magát, és hiába vezetett, az utolsó pillanatban az egy pontot is elbukta.

Egyértelműen “csak a győzelem” jelszóval várta a ZTE FC a Budaörs elleni hazai bajnokit, azzal a nyilvánvaló tudattal, hogy amennyiben nem nyer, jó eséllyel kieső helyre csúszik vissza a gárda.

A találkozó kiegyenlített játékkal kezdődött, a budaörsiek is bátran felvállalták a támadásokat, ám a vezetést a ZTE szerezte meg: Bedi passza után Jelena talált a hálóba (1-0). Devecseri nagy hibája után Pethő révén egyenlítettek a vendégek (1-1), de az első félidőben a Zetének volt több helyzete. Más kérdés, hogy ahogy az elmúlt hetekben, ezeket is kihagyták a játékosok.

A fordulást követően aktívan jött ki a Budaörs, de egy-egy kontrából a hazaiak is veszélyeztethettek. Szinte érthetetlen volt a csereként beállt Ekker Milán teljesítménye: a fiatal középpályás két ziccerénél is borzasztó megoldást választott, miközben hátul eladott labdákkal vétette észre magát. Közben a vendégek véletlenül sem álltak le, nem elégedtek meg az egy ponttal, és számos veszélyes lövést vagy beadást láthattunk tőlük.

Az utolsó tíz percben – amikor elvileg a Zetének mindent egy lapra téve kellett volna támadnia – végig a vendégek tartózkodtak a térfelünkön, és a sok próbálkozás a 92. percben meghozta az eredményét, Czitkovics szépen lőtt a hosszúba (1-2). A csapatként jobban teljesítő vendégek megérdemelten nyertek.

A ZTE FC ezzel a kieső, 18. helyre csúszott vissza az NB II-ben – elképesztő! Hihetetlen, hogy míg 2 éve a feljutásról való lemaradás miatt szomorkodtunk, tavaly azon, hogy az első hatba nem tudtunk bekerülni, idén már a vonal alatt tanyázik a ZTE. Mindezt úgy, hogy Zoran Szpisljak elküldésekor 12., télen, az Artner Tamás-Horváth Károly páros érkezésekor 14. volt a csapat.

Régóta adja magát a kérdés: Van-e lejjebb? Most már a jelenlegi helyezés megtartása is óriási bukást jelentene…

ZTE FC – Budaörs 1-2 (1-1)

ZTE FC: Kovács Z. – Polényi, Króner, Devecseri, Forgács (Hudák, 63.), Fodor – Patvaros – Babati, Bedi, Vernes (Paudits, 53.) – Jelena (Ekker, 63.)

Budaörs: Demjén – Menyhárt, Medgyes, Kékesi, Tányéros – Csobánki (Lengyel, 46.), Sajbán Máté, Sajbán Miklós, Pethő (Fodor, 71.) – Czvitkovics, Szántó (Bakos, 35.)

Góllövők: Jelena (13.) ill. Pethő (30.), Czvitkovics (92.)

Sárga lap: Króner (41.), Devecseri (74.) ill. Pethő (35.), Tányéros (65.)

Piros lap:

One thought on “Elképesztő mélypont: Újabb hazai vereség, kieső helyen a ZTE az NB II-ben

Vélemény, hozzászólás?