Elképesztő adat: Egész évben képtelen idegenben gólt lőni a ZTE

Felnőtt csapat, Hírek
Egészen hihetetlen módon az egész naptári évben nem lőtt még gólt Zalaegerszeg határain kívül a csapat; a siralmas idegenbeli szereplés nagyban hozzájárul a kilátástalan helyzethez.

A ZTE FC rendkívül gyenge teljesítményét több adat is alátámasztja, először arról írtunk nemrég, hogy csapatunk mindössze a Békéscsabát tudta oda-vissza, tehát hazai pályán és idegenben is legyőzni. Ezután beszámoltunk a rúgott és kapott gólokat illető számokról, melyben szintén nagyon rosszul áll a kék-fehér együttes. A rég várt feltámadás ezután sem érte el Zalaegerszeget, hiszen előbb a Kazincbarcikával játszottunk 2-2-es döntetlent, majd a sikertelenséget a szurkolók sem hagyták szótlanul, és mezlevételt követeltek a játékosoktól.

Elfogyott a szurkolók türelme: Zúgott a „Vedd le a mezt!” – videó

Ezt követően Végh Gábor klubtulajdonos beszélt a stadion előtt több fanatikussal, akik számon kérték a siralmas helyzetet. Az elmúlt hétvégi, Szegedtől elszenvedett vereség után pedig lassan kijelenthetjük, hogy a ZTE fél lábbal már a harmadosztályban tartózkodik, hiszen bár a matematikai esélye még megvan a bennmaradásra, reálisan tekintve, illetve az eddigieket figyelembe véve, ez szinte a csoda kategóriájába tartozna. Ezt tetézi még a játékosok hírek szerinti elégedetlensége is, akik a csakfoci.hu információi szerint feljelentést terveznek a klub ellen, hiszen szerintük jogsértő a kéthavi fizetés elmarasztalása.

Az idegenben lejátszott összecsapásokon elért szereplésünk is érdekes lehet a negatív széria és teljesítmény magyarázásának szempontjából, hiszen eddig hétszer szerepeltünk más csapatok otthonában az idei naptári évben, és ezekből nemhogy győzni nem sikerült a Zetének, még a hálót sem sikerült megrezgetni egy alkalommal sem. Az egyedülálló és tényleg hihetetlennek tűnő gólínség mellett még jobban leejtheti az állakat, hogy a hét meccsen lehetségesen megszerezhető 21 pontból mindössze kettőt tudott begyűjteni a zalai együttes.

A ZTE FC idegenbeli eredményei 2018-ban

Vác FC – ZTE FC 1-0
Budafoki MTE – ZTE FC 0-0
BFC Siófok – ZTE FC 2-0
Nyíregyháza Spartacus FC – ZTE FC 0-0
Ceglédi VSE – ZTE FC 2-0
Soroksár SC – ZTE FC 2-0
Szeged 2011 – ZTE FC 2-0

A szemmel láthatóan is siralmas statisztikát még egy utolsó esélye lesz kozmetikázni a csapatnak, hiszen az utolsó előtti fordulóban a sereghajtó Sopron otthonába látogatunk, ahol vasárnap négy gólt rúgott a Mosonmagyaróvár, így jó eséllyel ott csapatunk is elérheti, hogy ne idegenben rúgott gól nélkül fejezze be 2018 első felét. Más kérdés, hogy a soproni találkozónak mekkora jelentősége lesz még a bennmaradás-kiesés kérdésében.

Vélemény, hozzászólás?