A csakfoci.hu levele az MLSZ-nek: Nyilatkozhassanak a játékvezetők!

Hírek
Magyarország vezető fociportálja nyílt levéllel fordult a labdarúgó szövetséghez a játékvezetőkkel kapcsolatban, szeretnék elérni, hogy az újságírók a játékvezetőket is megszólaltathassák.

Az elmúlt hetekben több nagyobb, utólag egyértelmű játékvezetői tévedésre sor került az OTP Bank Ligában, és ezek a hibák sajnos nem maradnak el a másodosztályban, adott esetekben csapatunk mérkőzésein sem (bár szerencsére az elmúlt időben nem voltunk rossz ítéletek áldozatai, emlékezetes lehet a 2015/2016-os szezonban a feljutást is befolyásoló, ZTE – Szeged meccsen történt nagy hiba), csak ezeken akár gyorsabban is túllépnek, illetve kevesebb megjelenési lehetőséget is kapnak a médiában.

Köztudott az is, hogy a játékvezetők nem nyilatkozhatnak, így – több országgal ellentétben – egy-egy tévedés után nem is szólalhatnak meg az ügyben.

A csakfoci.hu formabontó kezdeményezéssel állt elő: a Mokány Lajos csakfoci-főszerkesztő által jegyzett nyílt levélben arra kérik az illetékeseket, tegyék lehetővé, hogy a játékvezetők (akiknek jó része már profi státuszban végzi munkáját) elérhetőek legyenek az újságírók számára, ami a bírók érdekük is lenne, valamint segítené az olvasók kiszolgálását is a média számára.

Honlapunk egyetért a kezdeményezéssel, remélhetőleg több szituációban is mindenki számára érthetőbb, világosabb lenne egy-egy döntés vagy hiba, ha a játékvezetők megszólalhatnának a média, így közvetve a labdarúgást kedvelők számára.

A csakfoci.hu teljes levele ide kattintva olvasható el.

Vélemény, hozzászólás?