Búcsúzik a hajrazte.hu: Bő öt év után megszűnik a ZTE FC szurkolói honlapja

Hírek
A mai nappal befejezi működését a ZTE focicsapatának 2013 májusa óta működő szurkolói honlapja, de tartalmaink továbbra is elérhetők maradnak az olvasók számára.

Kedves Olvasóink!

A ZTE FC szurkolói honlapja, a ztefc.webnode.hu-ként “született” hajrazte.hu több mint öt év és 3000 publikált cikkel a háta mögött befejezi a működését. Bár a tudósítások, interjúk, beszámolók, közvetítések, riportok és elemzések továbbra is bárki számára elolvashatóak lesznek, a holnapi naptól nem közlünk friss információkat, beszámolókat a ZTE FC mindennapjairól.

Őszintén szólva a rengeteg pozitív visszajelzést küldő és folyamatosan, évről évre, napról napra bővülő olvasótárborunkhoz, ez a döntés már szűk egy hónapja elhatározódott. Már akkor tudtuk, az új szezonra nem lesz folytatás, azonban ezt szándékosan nem jelentettük be, elhatározásunk szerint a korábbiakhoz hasonlóan fejeztük be és zártuk le a szezont, ahogy az azt követő héten is visszatekintettünk kissé a mögöttünk hagyott egy évre.

A 2017/2018-as idény felemásra sikeredett: Honlapunk a folyamatos fejlődésnek köszönhetően már saját domain néven, a hajrazte.hu-n várta az olvasókat, a korábbiaknál dizájnosabb külsővel, még több hírrel és saját anyaggal, ennek megfelelően a korábbiaknál jóval magasabb látogatószámot sikerült elérnünk. Szintén a munkánk pozitív visszajelzéseként az országos sportportálok (csakfoci.hu, Nemzeti Sport Online, rangado.hu, 24.hu) számos esetben vették át a honlapunkon található értesülést, nyilatkozatot, információt. A csapat teljesítménye ezzel párhuzamosan 50 éves mélypontra süllyedt (akkor fordult elő utoljára, hogy az NB II-ben a kiesés ellen harcolt a ZTE), és a sikerek helyett rendre csak a kudarcok, időnként megdöbbentő nyilatkozatok, többségében jogos szurkolói elégedetlenkedés és már-már káoszszerű történések szolgáltattak témát. Mi – hiszen mottónk is kimondja: “frissen, hitelesen, érdekesen” – ezekről is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon számoltunk be; ez azonban egyeseknek fájt, ami nehezítette munkánkat. Annak ellenére ugyanis, hogy magunk mellett mindig is az olvasóknak, a ZTE-szurkolóknak akartunk megfelelni (amit alkalomadtán el is mondtunk), természetesen bizonyos szempontból mások reakciója, véleménye is számít – ellenszélben nehéz dolgozni.

Sosem reklámoztuk, de honlapunk – bő öt évével, 3000 cikkével, több tucat idegenbeli mérkőzésre utazással és az összes hazain részvétellel – teljes mértékben társadalmi munkában készült. Az utolsó évben minimális reklámbevételeink a kiadásokat bizonyos mértékben fedezték, korábban azonban kizárólag saját költségből finanszíroztuk az oldal létét. Ezzel nincs is semmi gond, csak amíg az olvasóktól és szurkolóktól támogatást, pozitív visszajelzést kaptunk, a klub részéről nem mindig éreztük ezt, főleg az utolsó szezonban nem (egyáltalán nem anyagi támogatásról beszélünk, amit sosem kértünk-kaptunk, hanem a szellemi támogatásról, hozzáállásról).

Ezeket figyelembe véve döntöttünk úgy, hogy az elmúlt öt évre büszkén, de ezt a munkát ebben a formában nem folytatjuk, nincs értelme folytatni. Az utóbbi hónapokban kialakult negatív légkörben nem is lehetett a korábbiakat folytatni, és nem érezzük úgy, hogy ez változna, illetve a jelenlegi felállásban változhatna.

Bízunk benne, hogy nem így lesz! Mi örülnénk a legjobban a szurkolókkal együtt, ha a következő szezonban valami csoda folytán “feltámadna a ZTE”, a feljutásért harcolna, a pozitív hírek jellemeznék a klubot. Másban nem is igazán bízhatunk…

A jelenlegi formában viszont a ZTE FC szurkolói honlapja nem folytatódik. 2018. június 12-től csak az elmúlt több mint öt év cikkei olvashatók vissza (az első négy év a ztefc.webnode.hu-n), friss hírek nem jelennek meg. Talán később, más formában lehet még folytatás.

Köszönjük olvasóinknak a cikkeinkre szánt perceket, dicsérő vagy kritikus üzeneteket, hozzászólásokat, Facebook-oldalunkon a megosztásokat, örülünk, ha tetszett, ha érdemes volt a hajrazte.hu-t olvasni.

S bár mi búcsúzunk, máshogy nem zárhatjuk a sorokat: Hajrá, ZTE!

3 comments

  • Sziasztok!
    Nagyon sajnálom, hogy nem folytatjatok, szinte minden nap ellatogattam ide. Ezzel sajnos nem nagyon maradt független hírforrás, ahonnan a szeretett klubommal kapcsolatos hírekről ertesulhetnek.
    Sajnálom, ez talán nem is a pontos kifejezés…
    Remelem meg visszatértek, addig is Hajrá Zete!
    Üdv. Nils

Vélemény, hozzászólás?