Az életéért küzdő csapat ellen kell bizonyítania hétvégén a ZTE-nek – beharangozó

Felnőtt csapat, Hírek
Vasárnap érdekes mérkőzés vár csapatunkra a Csákvár ellen: Hazai pályán mindenképp a három pont a cél, viszont az ellenfél számára is kiemelt jelentőségű az összecsapás.

Tudjuk, közhely, de igenis fontos meccs vár vasárnap Artner Tamás csapatára, meg is indokoljuk, hogy miért pont most írjuk ezt. A sikeres tavaszi rajt során (Puskás Akadémia, Kisvárda) nálunk jóval előrébb jegyzett együttesek ellen kellett bizonyítanunk, ami sikerült is. A stabil védekezés, kontratámadások és küzdés-hajtás eredményre vezetett. Most viszont az említettekkel ellentétben egy olyan mérkőzés vár a ZTE-re, ahol már több lesz a vesztenivaló: egyrészt esélyes is a csapat, másrészt irányítani, szervezni kéne a játékot – mindenki a hazai csapattól várja majd a gólokat és a jobb játékot.

Érdekes lesz tehát, hogy egy újabb szituációra hogy tud majd reagálni csapatunk: Ha magabiztos játékkal nyerni tud, kissé megnyugodhatunk és megbizonyosodhatunk a fejlődés menetéről. Ha nem, ismét felkaphatják a fejüket a kétkedő, elégedetlenkedő hangok.

A Szíjjártó István vezette (ősszel edzőváltáson átesett) Csákvár az életéért, finomabban fogalmazva a bennmaradásért küzd. Az új vezetőedző érkezése óta előrelépett ugyan a csapat, de még mindig a kieső, 18. helyen áll, és a forduló utánra csak egy esetleges zalaegerszegi győzelemmel tudna onnan ellépni. Céljuk egyértelmű, nem is lehet más, minthogy alattuk húzzák meg a vonalat, viszont ehhez pontokra van szükség. Mindent összevetve azért nem lennénk meglepve, ha védekező felfogásban lépne pályára vasárnap a vendéggárda.

Ősszel 2-1-re sikerült diadalmaskodnunk a Fejér megyei városban: az azóta már kék-fehérben játszó Jelena Richárd góljára Balázs Zsolt és Babati Benjámin válaszolt. De hogy az átalakulást, a változásokat szemléltessük: az akkori kezdőnkből várhatóan vasárnap hárman vagy négyen kapnak majd szerepet a kezdő sípszótól. Hozzátesszük, a sikertelenség hatására a Csákvár is alakult a szezon közben, aminek is köszönhetően az első tavaszi játéknapon 3-1-re győztek a Mosonmagyaróvár otthonában.

Fokmérő lesz a ZTE számára a Csákvár elleni bajnoki, amin esélyesek vagyunk, és amin az ellenfélnek is a végsőkig kell harcolnia – hogy sikerül-e a győzelem, honlapunk élő közvetítésében is meghallgathatják.

MECCSINFÓ 2018. március 11. 17:00
Vezeti:  Radványi Ádám (Bede Tamás, Bartalan Dávid)
Élő közvetítés: hajrazte.hu
Várható kezdőcsapatunk: Kovács Z. – Polényi, Króner, Devecseri, Fodor Á. – Patvaros, Bedi – Fujsz, Hudák, Babati – Vernes
Legutóbb egymás ellen: 2-1 (Balázs Zs., Babati ill. Jelena)
Tabellán:  14. ill. 18.

Vélemény, hozzászólás?